Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ALL] Rysy na lakierze.

Nadwozie
Swedish Audi

Post autor: Swedish Audi » 07 lip 2009, 23:10

Chyba zle mnie odebrales,po prostu jesli widze ze ktos kogos ewidentnie wprowadza w blad i podaje bledne informacje na temat o ktorym mam pojecie to chyba moge zareagowac.Tez mam papiery mistrzowskie i siedze w tym od 16 lat ale o tym nie wspomnialem w mojej odpowiedzi.Gdyby chodzilo o Multitronic lub podlaczenie auta pod VAG to nie zabieralbym glosu bo na tym sie nie znam.Wiec jeszcze raz: nie matowac podkladu na mokro,nie polerowac lakieru z uzyciem wody i nie suszyc wodnej bazy dwa dni.

[ Dodano: 2009-07-07, 23:13 ]
Nie pisalem na jakiej firmie suszarek pracuje bo to nie ma znaczenia,Quad to Quad-system suszenia baz wodorozcienczalnych.Pozdrawiam kolege z branzy.

Voytec
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Wojtek
Rocznik: 2014
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDUD 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Voytec » 07 lip 2009, 23:38

Swedish Audi pisze:nie matowac podkladu na mokro,nie polerowac lakieru z uzyciem wody i nie suszyc wodnej bazy dwa dni.
i oto własnie chodzi poradzić podpowiedzieć <ok>
Choć co do polerowania amatorskiego bez wody to nie mam za bardzo przekonania :-|
Mozna łatwo podgrzać powirzchnie polerowaną (jak by nie patrzec to jest tarcie ) a co dalej to wiadomo :->
Małe BTW
Pozdrawiam równiez kolege z barnży.

TPacu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: TPacu » 08 lip 2009, 00:08

Panowie Wy tu gadu gadu, a może podpowiecie laikowi czym usunąć te ryski z załączonego zdjęcia? <piwo>

Swedish Audi

Post autor: Swedish Audi » 08 lip 2009, 07:11

Na foto nie za wiele widac.Ale naprawde radze Ci podjechac gdzies na lakiernie,jesli chlopcy beda w trakcie polerki to tylko podjedziesz tylkiem pod maszyne,2 minuty i gotowe.Gdybys to mial robic sam to potrzebujesz:papier o gradacji 2000,maszyne rotacyjna,Trizact 3000 do tej maszyny(nakladka z gabka o gradacji 3000),pasta,maszyna,gabka,mleczko i kolejna gabka do tego wlasnie mleczka.Policz sobie koszta i napisz ze pomysl z lakiernikiem nie jest glupi. ;-)

[ Dodano: 2009-07-08, 07:18 ]
Voytec wiem co masz na mysli z tym polerowaniem,tutaj gdzie pracuje jest tendencja zeby polerowac jak najmniej,my jako lakiernicy ktorzy sa w kabinach mamy stawac na glowie i robic wszystko aby nie bylo wtracen i zaciekow,jesli juz trzeba polerowac to polerujemy futrami na sucho(futra nazywamy moherowymi beretami :mrgreen: ),naprawde jest mniej roboty przy tym systemie no i auto po skonczonej polerce wystarczy dobrze przedmuchac.Uff,to sie rozpisalem,spadam do pracy.

Awatar użytkownika
pama
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Tomasz
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 220KM
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: pama » 05 sty 2011, 08:55

panowie,
i ja musze sie dolaczyc do pytania :roll:
dzis rano cofajac, wjechalem (zachaczylem) o zamarzniety snieg sprzed kilku dni.
zauwazylem, ze zarysowalem prog i dolna czesc drzwi.

pojawily sie biale rysy :evil: czy ww. pasta np. FARECLA, uda mi sie usunac te zarysownia, czy moze jakims pedzelkiem to zabezpieczyc, zamalowac.. czy jednak wizyta u lakiernika..?? :oops:

chcialem zonie wycofac z garazu i podstawic auto.. i sobie narobilem, szalg! :evil:

Awatar użytkownika
pama
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Tomasz
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 220KM
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: pama » 05 sty 2011, 21:16

Dirty,
dzieki za slowa otuchy
jutro wolne, to zapodam kilka zdjec i samemu sie przyjrze na chlodno, co tam nawyrabialem :oops:

Awatar użytkownika
Wujek-West
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.3 133KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: Wujek-West » 06 sty 2011, 05:48

pama pisze:panowie,
i ja musze sie dolaczyc do pytania :roll:
dzis rano cofajac, wjechalem (zachaczylem) o zamarzniety snieg sprzed kilku dni.
zauwazylem, ze zarysowalem prog i dolna czesc drzwi.

pojawily sie biale rysy :evil: czy ww. pasta np. FARECLA, uda mi sie usunac te zarysownia, czy moze jakims pedzelkiem to zabezpieczyc, zamalowac.. czy jednak wizyta u lakiernika..?? :oops:

chcialem zonie wycofac z garazu i podstawic auto.. i sobie narobilem, szalg! :evil:
Jeżeli widać biała ryse to znaczy żę jest ona do podkładu i żadna pasta nie pomorze , chyba tylko lakierowanie wchodzi w gre
P.s pasta farecla ?? hmmm ja bym nią nie polerował , polecam paste 3M napewno ona da wiele lepszy efekt niz farecla , 3M z zielona zakretka lekko scierna i polerujesz na sucho bez wody , nie tak jak w farecli bo ta pasta jest wodna i wiecej pozniej czyszczenia ni zpolerowania :-x
A w 3M tego problemu niema 8-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja