[A6 C6 BLB] Awaryjnosc to nie mit
Bardzo dziękuje,jeszcze jedno pytanie mam,jeżeli byłem na przeglądzie w ASO audi i wymieniali pasek rozrzadu i teraz rozleci mi sie napęd pompy olejowej to mam prawo ubiegac się o jakieś odszkodowanie?Chyba nie trzeba w serwisie mówić co mają robić i oni dobrze wiedzą co w tym silniku się psuje(chyba że jestem w błedzie i im to zwisa a jak sie bryka rozleci to zacierają ręce)
Czym wiecej czytam na temat tego silnika tym bardziej jestem przerażony.Silniki BLB jaki ja mam okazuje sie awaryjny i trzeba albo mieć dużo kasy na naprawy albo sie pozbyć jego i zamienić na inny model.Kłopotów nie bylo z nim dopuki nie zatankowałem paliwa na ORLEN i co się stalo?Samochód padł jak pies pluto,z rury wydechowej czuć było wyrazisty zapach mocznika?jak się nie myle mógł być to olej opałowy odbariwany kwasem i to mogło zniszczyć mi silnik.Tym bardziej że są to pompo wtryskiwacze i mogło ich uszkodzić.Stało się tak po przejechaniu około 100 km na tym paliwie i od tamtej pory nie moge dojść z tym samochodem co jest.Mam racje z tym paliwem?mogło tak być?
- wojciech_A6_C6
- Forum Audi A6 / A7
Witam!
I mnie spotkała przykrość z 2.0 TDI. BLB. Od dłuższego czasu (zwłaszcza podczas dużych mrozów) borykam się z tym motorem.
Objawy:
* Przy odpalaniu , czasami zakręci raz i dopiero odpali ( a akumulator mam nowy) - to przy dużych mrozach
* na biegu jałowym, skaczą obroty, silnik pracuje nierówno
* z silnika dobiega taki nieprzyjemny dla ucha metaliczny dźwięk
* do kabiny przedostają się drgania. Czuć to zwłaszcza na drążku zmiany biegów.
tak przy okazji szukam jakiegos magika do silników diesla , Warszawa i okolice !
Jaka jest przyczyna ?
proszę o każdą radę i opinię
pzdr wOJCIECh
[ Dodano: 2010-03-07, 13:38 ]
Dzisiaj wyświetliła mi się kontrolka "Oli pressure" . Z angielska znaczy to ciśnienie oleju jak się domyślam. Co to może znaczyć?
I mnie spotkała przykrość z 2.0 TDI. BLB. Od dłuższego czasu (zwłaszcza podczas dużych mrozów) borykam się z tym motorem.
Objawy:
* Przy odpalaniu , czasami zakręci raz i dopiero odpali ( a akumulator mam nowy) - to przy dużych mrozach
* na biegu jałowym, skaczą obroty, silnik pracuje nierówno
* z silnika dobiega taki nieprzyjemny dla ucha metaliczny dźwięk
* do kabiny przedostają się drgania. Czuć to zwłaszcza na drążku zmiany biegów.
tak przy okazji szukam jakiegos magika do silników diesla , Warszawa i okolice !
Jaka jest przyczyna ?
proszę o każdą radę i opinię
pzdr wOJCIECh
[ Dodano: 2010-03-07, 13:38 ]
Dzisiaj wyświetliła mi się kontrolka "Oli pressure" . Z angielska znaczy to ciśnienie oleju jak się domyślam. Co to może znaczyć?
- wojciech_A6_C6
- Forum Audi A6 / A7
Przeczytaj wątek mojego konkretnego przypadku.
a6-c6-20-tdi-blb-rozsypal-sie-vt19440.htm
Najgorsze jest to, że AUDI wycofało tą część z rynku <smuty>
a6-c6-20-tdi-blb-rozsypal-sie-vt19440.htm
Najgorsze jest to, że AUDI wycofało tą część z rynku <smuty>