Robert pisze:dolacze do rozmowy z ciekawosci zamontowalem filtr stozkowy w mojej 2.7 t wygladalo to super i nawet dzialalo przez chwile to znaczyale po przejachaniu kilku km. w korku okazalo sie ze tamperatura w komorze silnika byla b. wysoka i olej prawie sie zagotowal silnk stracil wigor generalnie lipa jak nic . Jednak seria to seria :lol:
zle zle zle zle myslisz!!! juz kiedys pisalem na ten temat... to niejest wina filtra strozkowego!! zauwaz jak jest zbudowany dolot...? silnik bierze powietrze z poza samochodu czyli chlodne potem rurami do filtra i turbin, a twoja nowa instalacja bierze cale te masy goracego powietyrza z pod maski .. wiec jak sie ma nieprzegrzewac...? moze widziales jak Gruppe M robi doloty do BMW..? caly filtr stozkowy jest obudowany carbonFiber ktory odbija cieplo. wiec najlepsza rada dla Ciebie jest zbudowanie odzielnej komory dla tego filtra i wyprofilowanie go tak zeby bral jak najwiuecej powietrza z zewnatrz i byl maxymalnie odizolowany termicznie od silnika. masz 2.7T wiec filtr stozkowy jaknajbardziej pasuje do tego silnika.
P.S. ja mam 2.8 i tez jak postoje w korku w upale to poptem sie zrobil mulasty... ale kumpel ktory zaklada wielkie klimatyzacje w biurowcach dal mi taka tasme termiczna i obkleilem nia puszke z filtrem rure i przeplywke az do przepustnicy... i efekt jest taki ze praktycznie nietraci nic na mocy po dluzszym staniu w korku
pozdro