Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

Kolega Deniro z forum

Problemy z transakcjami między użytkownikami forum. Ostrzeżenia przed nieuczciwymi zakupami lub brakiem kontaktu.
wiktorsam
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wiktorsam » 28 maja 2014, 19:40

Ja proponuję żeby wątek ukryć a jak odzyskam pieniądze to napiszę do administratorów z prośbą o usunięcie.

Pozdrawiam

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 28 maja 2014, 19:52

Panowie cieszę się bardzo, że się dogadaliście <okok> temat zostanie ukryty do momentu wyjaśnienia <okok> jak sprawa zakończy się sukcesem temat nie zobaczy światła dziennego.

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Deniro » 29 maja 2014, 19:22

Jak wyżej kolega nie respektuje warunków reklamacji/zwrotu wyraziłem chęć zwrócenia pieniędzy wiec mojej winy to już niema kolega nie chce odesłać towaru trudno ma taki obowiązek jeśli nie chce to znaczy ze pasuje mu stan faktyczny nikt mu nie będzie zwracał pieniędzy byłem skłonny to zrobic ale po jakiego kozackim zachowanie idziemy po oficjalnej lini czyli czekam na zwrot i do 14 dni odeśle pieniądze , tak wyglada procedura i w calej polsce tak dokonywane sa transakcje zaden sprzedajacy w przypadku zwrotu/reklamacji nie odsyla pieniedzy za nim nie otrzyma przedmioty , z ciekawosci zadzwonilem na komende do eblaga i tylko upewnilem sie w moich przekonaniach , chcialem to zalatwil jak nalezy po ludzku ale slyszac te zastraszania skarbowkami , lewymi mapami , jakimis tajemniczymi klubowiczami ktorym podobno wgrywalem mapy pirackie zenada ,

moje stanowisko kazdy zna chetnie przyjme reklamacje i zwroce pieniazki tak jak to w przepisach ustawodawca okresil a nie tak jak chce kolega.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
ancek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ancek » 29 maja 2014, 20:19

to się chłopaki dogadali <rotfl>

niech nikt z administracji nie kasuje wątku, będzie dobry materiał na kolejny odcinek "Dlaczego ja" <rotfl>
Obrazek
141PS /326Nm

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Deniro » 29 maja 2014, 20:27

Kolega chce przeskoczyć ustawę <lol>

wiktorsam
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wiktorsam » 29 maja 2014, 20:29

Teraz mój komentarz.

Kolega Deniro zanim temat został skasowany przyznał się do błędu, że dostaliśmy nie ten kabelek i poprosił o usunięcie tematu Jak tylko temat został usunięty zaczał wypisywać na pw przepisy prawa, i zażądał zwrotu kabelka i koperty!!! a wtedy on w ciągu 14 dni przeleje pieniądze lol...

Oczywiście nie mogliśmy przystać na takie rozwiązanie bo pozbylibyśmy się dowodów że to kolega Deniro wysłał nie to co trzeba... A wtedy szukaj wiatru w polu. Zaproponowałem wysyłkę za pobraniem, kolega powiedział że nie.

A przecież wcześniej to my za pobraniem właśnie zakupiliśmy kabel...

Kolega dzisiaj wysłał mi chyba z kilkadziesiąt pw z jakimiś przepisami, każe mi wypełniać odstąpienie od umowy na piśmie... Ludzie przecież to jest paranoja jakaś.

Dlatego nie dyskutujemy już z Tym panem bo tak naprawdę nie ma tu chęci zadośćuczynienia, tylko dalszy ciąg kozaczenia, wyciągania durnych przepisów itd. Kolega nawet napisał mi że dzwonil na moją komende żeby się dopytać co ma zrobić :lol: a oni mu kazali żebym ja wypełniał na piśmie odstąpiene od umowy...

Ja zacząłem się naprawdę zastanawiać czy Deniro jest na pewno pełnoletni...

Więc, albo jest chęć wyprostowania sprawy, oddania kasy, albo ciąg dalszy niesmacznej już komedii.

I nie zapominajmy że kabelek który otrzymaliśmy od Deniro jest wart 10 zł i on chyba się boi że mu go nie odeślemy...

Dlatego moja ostatnia propozycja. Wyślemy kabelek do zaufanej osoby z forum która mieszka niedaleko kolegi Deniro, i poprosimy ją żeby mu go oddała dopiero jak potwierdzimy otrzymanie przelewu.

Moim zdaniem uczciwa forma wymiany, która zapewni i nam jakieś zabezpieczenie dowodu na wszelki wypadek jak i koledze Deniro da zapewnienie że nie zginął jego wart 10zł kabelek.

Forum
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 210KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Forum » 29 maja 2014, 20:32

Wystarczy przesyłka za pobraniem z możliwością sprawdzenia zawartości, ma taką opcje poczta polska i po temacie.
Deniro odbiera, sprawdza przy listonoszu i jeśli to ten kabel to płaci listonoszowi a Ty dostajesz kasę na konto, albo do domu.

wiktorsam
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wiktorsam » 29 maja 2014, 20:45

Ja się zgadzam na taką opcję, nie wiem jak kolega Deniro...

[ Dodano: 2014-05-29, 20:45 ]
Ok dostałem na pw odpowiedź od kolegi Deniro...
Od: Deniro
Do: wiktorsam
Wysłany: Dzisiaj 20:39
Temat: Re: na koniec Cytuj wiadomość
Skończ pierdolic i tyle nie podoba sie interfejs to możesz odesłać nie to sobie go zostaw i tyle nara
Nie jestem pewien, ale chyba się nie zgadza na opcję kamila666...

krzysiek_krakow
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krzysiek_krakow » 29 maja 2014, 20:46

Deniro pisze:Kolega chce przeskoczyć ustawę <lol>
To fakt że prawo jest w tym momencie po Twojej stronie ale dziwisz się że stracił do Ciebie jakiekolwiek zaufanie? Po takich tekstach których juz kilka byłeś łaskaw pokazać to ja mu się wogóle nie dziwie.Pomyłka czy celowe działanie to juz nie mnie oceniać, ale po Twoich wypowiedziach ewidentnie widac brak chęci załatwienia sprawy.Niby piszesz że oddasz pieniądze ale po złości zrobisz tak żeby było pod góre.

rafal_m
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Rocznik: 2005
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Kontakt:

Post autor: rafal_m » 29 maja 2014, 20:47

To w koncu sprzedaz byla pomiedzy firma i konsumentem czy pomiedzy konsumentem a konsumentem? Bo jesli pierwsza opcja to jest 14 dni na zwrot w innym wypadku zapisy wspomnianej ustawy nie dotycza.... i nie trzeba wypelniac zadnych kwitow.

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Deniro » 29 maja 2014, 20:49

wiktorsam pisze:Nara do poniedziałku :D
I kto tu kozaczy hehe

Ostatni raz zawieram glos w tym temacie i nie mam zamiaru wiecej pisac z kolega wyzej.

Zaczoles wyciagac moje prywatne sprawy , straszysz skarbowa i ze nie odprowadzam podatkow ... Ch,.. cie to obchodzi co ja robie masz 33 lata jezdzisz starym a4 a ja 23 i nowszym c6 , kolega ssmile ma 25 i jezdzi s6 nowym i czeka na nowe r8 kazdy jest kowalem swojego losu i takich gnojkow jak ty nie trawie ktorzy zagladaja w zycie obcych osob. ale nie wazne.

PROCEDURA REKLAMACJI /ZWROTU tak wlasnie wyglada odsylasz towar ja mam 14dni na zwrot pieniedzy juz ch...z pisemkami nie musisz wypelniac ale za te twoje kozactwo nie popuszcze ci i zrobisz tak jak po mojemu , a panowie z elblaga nie kazali mi brac od ciebie zadnych pism a jedynie przekazali ze jezeli nie dostales to co zamawiales mam obowiazek zwroci pieniadze po uwczesnym odeslaniu przedmiotu ja swojego obowiazku dotrzymam jak odeslesz kabel i nie ze chce w kulki przeleciec tylko dla zasady zebys nie myslal ze tylko ty jestes taki ogarniety
wiktorsam pisze:Ile ty masz lat? Na pewno 23? Dziecinadę taką robisz że żal czytać. Może jakiś leszczu by się nabrał, ale źle trafiłeś. Ja z kolegą pracujemy w instytucji blisko związanej z policją w Elblągu, mogę powiedzieć że cały monitoring miejski, linie telefoniczne i internet w KMP my nadzorujemy. Naprawdę chcesz w to brnąć? Powiem tylko że jesteśmy informatykami i może stąd tak łatwo było nam namierzyć wszystko na Twój temat.

Ale Ty widzę chcesz się usilnie o tym przekonać :).
I nie próbuje dojsc do takiej sytuacji aby kolego wyslal kabel i pozbedzie sie dowodu bo nie bede sobie szarpal opini za 200zl i naprawde odesle pelna kwote ale robie to dla zasady zeby pokazac koledze ze nie zawsze jest tak jak ty sobie to wyobrazasz

pozdro
Ostatnio zmieniony 29 maja 2014, 20:59 przez Deniro, łącznie zmieniany 1 raz.

wiktorsam
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wiktorsam » 29 maja 2014, 20:55

No właśnie ja nie wiem, nie dostałem faktury, ani paragonu nawet, a Deniro każe mi wypełniać druczki. Ja chętnie odstąpię, ale w takim razie proszę o fakturę.

I naprawdę, chciałem odesłać kabel bez pobrania, ale jak kolega napisał że mam też kopertę odesłać to zacząłem znowu podejrzewać że będzie przekręt. Chyba mam do tego prawo po tym jak kolega Deniro mnie potraktował i olewał.

[ Dodano: 2014-05-29, 20:55 ]
Tak masz rację, jeżdżę starym audi a4, pracuję w instytucji związanej z policją, ani jedno moje słowo nie było kłamstwem. Może dlatego ty masz s6 a ja czyste sumienie?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Robert74
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Rocznik: 2004
Silnik: 2.0TDI 140KM

Post autor: Robert74 » 29 maja 2014, 21:00

wiktorsam, Hmm..może z innej beczki? Zarejestrowałeś się na forum tylko po to żeby kupić kabel?Robert wyjdź z tego z twarzą bo faktycznie jesteś dobrym klubowiczem..pomożesz.podpowiesz itd..niech Ci to kolega wyśle za pobraniem z opcją look a sprawę wyjaśnisz sobie z tym kto to wysyłał..

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Deniro » 29 maja 2014, 21:02

ja sprawe wyjasnie a kase oddam ale nie pojde na reke czlowiekowi ktory mysli ze jest ch.. wie kim straszac mnie skarbowka , tajemniczymi klubowiczami ktorym wgrywalem pirackie mapy , danym firm itp itp

pietruch
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pietruch » 29 maja 2014, 21:03

Dziwię się, że administracja tego forum już dawno nie pozbyła się użytkownika DENIRO nie tylko za to co się teraz wydarzyło, ale za chamstwo oraz poniżanie niektórych użytkowników.

Zablokowany

Wróć do „⚠️Czarna Lista / Ostrzeżenia”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl