daruj sobie, głowice pękają na potęgę, właśnie rozbieramy takie na serwisie, nie pierwsze z resztąrubio pisze: chodzi mi po głowie jeszcze stare subaru tylko od mechaników słyszę same kiepski opinie...
[KRAKOW]C.H. KROKUS -- PONIEDZIALEK -- godz. 20 --- 1 post.
-
The Rock
-
madmajster
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
-
dalsim1
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Damian
- Rocznik: 2008
- Moje auto: RS6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 450KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
Chlopaki mam pytanie - czy macie jakies przeciw wskazania do mycia samochodu w tak niskich temperaturach - mowa o myjce recznej oczywiscie...? Bo mloda nie wyglada zbyt atrakcyjnie w skorupie solnej - a potrzebuje miec ja odpicowana na sobote
Boje sie o lakier...
[ Dodano: 2010-01-22, 12:23 ]
Boje sie o lakier...
[ Dodano: 2010-01-22, 12:23 ]
Dobre dobremadmajster pisze:a i filmik co do tuningu :
-
madmajster
- Forum Audi A6 / A7

dalsim1-ja w takich warunkach myje na bezdotykowej tylko skorupę w koło(góry auta i szyb nie) i musisz uważać na szczeliny wkolo szyb bo tam jak woda wleci to lubi zamarzać i potem 'skrzypi',a jak chcesz już myć własnoręcznie to w gorącej wodzie z płynem do naczyń-najlepiej pur z jedwabiem)mi to się sprawdza
A teraz prędko! Zanim dotrze do nas, że to bez sensu...
-
Jurek85
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Jurek
- Rocznik: 2002
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
To fakt płyn do mycia naczyń potrafi zmatowić lakier. Można go używać tylko w wyjątkowych sytuacjach ( jakiś dziwny wosk założyłem na autko i coś nie wyszło
)
Najlepiej w takich warunkach to w garażu myć. Bo tam temperatura dodatnia powinna zostać i koniecznie wytrzeć do sucha. Jeżeli nie masz garażu to chyba tylko gąbka (niestety może porysować piaskiem lakier) i delikatnie - bez lania wodą całego autka.
Najlepiej w takich warunkach to w garażu myć. Bo tam temperatura dodatnia powinna zostać i koniecznie wytrzeć do sucha. Jeżeli nie masz garażu to chyba tylko gąbka (niestety może porysować piaskiem lakier) i delikatnie - bez lania wodą całego autka.
Witam kolegów i koleżanki z Grodu Kraka 
Mazury piękne miejsce
Też chce się wybrać
Co do myjni to ja myłem na automacie zaraz po sylwestrze (odłamki petard i szampan nie wyglądały zbyt ciekawie) efekt był piorunujący - nareszcie czysta
:):) Ale cieszyłem się nie długo.... Na drugi dzień rano problem z otwarciem drzwi i klapy bagażnika... w końcu się udało. Dojechałem do pracy i nie mogłem otworzyć drzwi kierowcy i pasażera od środka... Zamki zamarzły i linki klamek wewnętrznych pospadały.... żeby było ciekawiej to szyby też się nie otwierały. Więc lekko mówiąc zostałem uwięziony!!! Następnie cały tydzień udawało mi się otwierać drzwi opuszczając szybę i używając klamek zewnętrznych. Po tygodniu męczarni rozebrałem jedne i drugie drzwi i kumpla w garażu, więc operacja mycia kosztowała mnie dużo nerwów i 3 godzinki spędzone nad naprawą drzwi....
Jeśli myć w mrozy to tak jak koledzy pisali....
Wiele bym dał żeby mieć garaż
Mazury piękne miejsce
Jeśli myć w mrozy to tak jak koledzy pisali....
Wiele bym dał żeby mieć garaż
-
madmajster
- Forum Audi A6 / A7

...ja mam mały garażyk 11x12metra z dwoma kamałami :lol:
i blaszaka jeszcze hehe w razie gdyby ktoś chciał sobie zajżeć pod swoją furkę-zapraszam 8-)
p.s panowie i panie-jedziemy na mazury to może w konwoju się wybierzemy?np normalnie pojedziemy jak na spot pod krokusa i z tamtąd wszyscy razem....power,prosta,dłuuuuga jakieś 500km:)
i blaszaka jeszcze hehe w razie gdyby ktoś chciał sobie zajżeć pod swoją furkę-zapraszam 8-)
p.s panowie i panie-jedziemy na mazury to może w konwoju się wybierzemy?np normalnie pojedziemy jak na spot pod krokusa i z tamtąd wszyscy razem....power,prosta,dłuuuuga jakieś 500km:)
Ostatnio zmieniony 22 sty 2010, 20:16 przez madmajster, łącznie zmieniany 1 raz.
A teraz prędko! Zanim dotrze do nas, że to bez sensu...
-
madmajster
- Forum Audi A6 / A7