[ A6 C6] Wymiana płynu chłodniczego
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dominik
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4K
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 2.8 FSI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
[ A6 C6] Wymiana płynu chłodniczego
Witam.Przymierzam sie do wymiany płynu chłodniczego gdyż wcześniejszy właściciel po wymianie chłodnicy zalał zielonym.Sa z tym jakieś problemy (z wymiana) Czy odkrecam zaworek przy dolnym wezu chlodnicy ,sciagam weze z kroccow tej malej chlodniczki pood spodem i wyszystko mi wyleci??Sam sie odpowietrzy czy trzeba kombinowac???
Witam. Podłącze się pod temat mam 3 pytania:
1) Czy w silniku 1.8t awt korek do spuszczania płynu chłodzącego jest w prawym dolnym rogu chłodnicy i co trzeba zdemontować by się do neigo dostać?
2) Czy zleci całość czyli 7 litrów płynu?
3) Czy po wlaniu nowego płynu coś muszę robić jeszcze (tzn. chodzi mi tu o jakieś odpowietrzenie) czy poprostu wlewam i gotowe?
1) Czy w silniku 1.8t awt korek do spuszczania płynu chłodzącego jest w prawym dolnym rogu chłodnicy i co trzeba zdemontować by się do neigo dostać?
2) Czy zleci całość czyli 7 litrów płynu?
3) Czy po wlaniu nowego płynu coś muszę robić jeszcze (tzn. chodzi mi tu o jakieś odpowietrzenie) czy poprostu wlewam i gotowe?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Lech
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
ponowie temat.chce w aucie ywmienic plyn chlodniczy bo auto wiadomo z drugiej reki wiec nie wiem kiedy byl wymieniany.i moje pytanie jak dostac sie do tego kraniku czy tez korka spustowego czy mozna dostac sie tam reka od gory czy trzeba kombinowac spod spodu auta i odkreci oslone silnika.? pyt nr.2 ile plynu chlodniczego wchoodzi do ukladu?pzdr
- Krix0
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 1999
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Podepnę się pod temat gdzie spuścić płyn chłodniczy w 2.7 bit allroad
Nie znalazłem żadnego spustu a nie chce się poparzyć płynem, chce spuścić całość wiec na gorącym silniku trzeba to zrobić.
Nie znalazłem żadnego spustu a nie chce się poparzyć płynem, chce spuścić całość wiec na gorącym silniku trzeba to zrobić.
Pomoglem ?
Daj pomógł Ciebie nic nie kosztuje a mnie motywuje.
Nie zapomnij napisać czy problem znikł po otrzymanych radach, dla potomnych
Daj pomógł Ciebie nic nie kosztuje a mnie motywuje.
Nie zapomnij napisać czy problem znikł po otrzymanych radach, dla potomnych