Sterowanie rowniez czy jest to climatronic + czy basic nie ma zbytnio wplywu poza wieksza iloscia czujnikow i funkcji, ale nieprawidlowosc w ktoryms z tych przypadkow skutkowala by bledem w komputerze, a tu mamy ewidetnie do czynienia z czyms mechanicznym.
A co do wskazan z komputera, a pomiarami, to na logike biorac, komputer tylko z tego czujnika odczytuje wartosci i na podstawie ich np rozlacza czy cos.
W mojej ocenie to sprezarka, tez przymierzam sie do kupna nowej, przy okazji wymienie wszystko aby miec z glowy, czyli osuszacz, czujnik cisnienia i zawor rozprezny. I ja z kolei 10ego planuje :D Takze jak bedziesz cos wiedzial to pisz szybko, moze wtedy jeszcze unikne kosztow hehe

[ Dodano: 2018-05-07, 18:55 ]
gbi5, z tego co szukalem czesci, to u mnie jest dysza rozprezna, koszt to grosze, 5-10zl. Bym zaczal od drobnych czesci, ale szkoda pieniedzy na testowanie, ciagle napelnianie ukladu i koszty serwisu, dlatego chyba bede sklanial sie ku wymianie calosci.
Osuszacz tez u mnie jest podejrzany, bo wlasnie przypomnialem sobie, ze 3 lata temu jak zatarta mialem klime to zamowiony pod VIN osuszacz nie pasowal i wstawili mi stary, dzialal i teraz tez generalnie dziala na wolnych obrotach, wiec ciezko cos stwierdzic.