Jakiej firmy kupić nowe opony
Jakiej firmy kupić nowe opony
Możecie mi polecić jakieś sprawdzone firmy opon letnich
205/55 r16
muszę powoli coś szukać na sezon letni
205/55 r16
muszę powoli coś szukać na sezon letni
Rainsport 3 to nowość na ten sezon, więc trudno będzie coś z doświadczenia na ich temat napisać. Parametry mają w porządku i według mnie atrakcyjny wyglądmariusz48 pisze:da radę zamknąć się w tysiącubo jak nie to wolę dołożyć i kupić raz a porządne oponki
a co powiecie o :
4x Opony letnie UNIROYAL RAINSPORT 3 91V 205/55R16
akurat tysiąc z wysyłką

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
michelin? to byo dawno temu obecnie z marki zostało logo i cena .koreańskie kumho i hankkok lepiej się sprawują .a wszystko przez cięcie kosztów i oszczędności na materiałach-idą śladami good-yera który zapoczątkował ten trend .ostatnią marką która jeszcze nie oszczędza została yokohama i bridgestoneAlexus pisze:Co do Uniroyali nowych to takie ceny są mniej więcej w necie więc spoko jak widzę to 246 -270 mniej więcej kosztują.
Co do pytania o marki opon to najlepsze są Michelin, Dunlop, Bridgestone, Continental, Pirelli czy Nokian, ale wszystko zależey nie tyle o marki co od modelu
-
- Forum Audi A6 / A7
jakie opony
Witam, jako że już felgi zakupione trzeba kupić opony i teraz się zastanawiam jakiej firmy.
Opony będą w rozmiarze 225/45/17
1.Dunlop
SP SportMaxx RT
2.Goodyear
Eagle F1 Asymmetric 2
3.Goodyear
Efficientgrip Performance ewentualnie jeszcze:
4.Pirelli
P Zero Nero GT
5.Vredestein
Ultrac Sessanta
6.Nokian
Line
Cena do około 450zl za sztukę, najbardziej skłaniam się ku pierwszej dwójce.
Opony będą w rozmiarze 225/45/17
1.Dunlop
SP SportMaxx RT
2.Goodyear
Eagle F1 Asymmetric 2
3.Goodyear
Efficientgrip Performance ewentualnie jeszcze:
4.Pirelli
P Zero Nero GT
5.Vredestein
Ultrac Sessanta
6.Nokian
Line
Cena do około 450zl za sztukę, najbardziej skłaniam się ku pierwszej dwójce.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
chcesz koniecznie tyle wydawać?
kręcisz się wokół komina czy trasa?
przemyśl zakup barum hm3 bodajże.1100 zł (225/45/17)z wysyłką na allegro np.Nie ma sensu przepłacać jeżeli większość poruszasz się w mieście i okolicach. siedzę w temacie opon użwanych i powiem ci,że opony górnej półki jak i tańsze to już nie te same opony co 10 lat temu.koncerny tak oszczędzają na materiale,że nie ma sensu przepłacać za powiedzmy miśka czy contusia.Sądzę,że barum ci w zupełności wystarczy.
po drugie mam nadziejęże nie chcesz mieć conti czy michelina na pokaz dla kolegów.Kiedyś tak jak napisałem 10-15 lat temu faktycznie różnica była znacząca między oponami.A teraz to jedno kopyto.Ja napewno nie będę przepłacał jak kupię nówki to za rozsądną cenę do jakości.Pamiętam jak się przywoziło opony 10-15 lat temu po np 2-3 sezonach czy też jednym-jak wyglądała guma wtedy a jak wygląda teraz.Teraz to jeden slick tak się ścierają.WIęc po co przepłacać?
kręcisz się wokół komina czy trasa?
przemyśl zakup barum hm3 bodajże.1100 zł (225/45/17)z wysyłką na allegro np.Nie ma sensu przepłacać jeżeli większość poruszasz się w mieście i okolicach. siedzę w temacie opon użwanych i powiem ci,że opony górnej półki jak i tańsze to już nie te same opony co 10 lat temu.koncerny tak oszczędzają na materiale,że nie ma sensu przepłacać za powiedzmy miśka czy contusia.Sądzę,że barum ci w zupełności wystarczy.
po drugie mam nadziejęże nie chcesz mieć conti czy michelina na pokaz dla kolegów.Kiedyś tak jak napisałem 10-15 lat temu faktycznie różnica była znacząca między oponami.A teraz to jedno kopyto.Ja napewno nie będę przepłacał jak kupię nówki to za rozsądną cenę do jakości.Pamiętam jak się przywoziło opony 10-15 lat temu po np 2-3 sezonach czy też jednym-jak wyglądała guma wtedy a jak wygląda teraz.Teraz to jeden slick tak się ścierają.WIęc po co przepłacać?
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2014, 16:36 przez krzysiekd, łącznie zmieniany 2 razy.
Ostatnio stałem przed identycznym dylematem - zdecydowałem się na Eagle F1 Asymmetric 2. W testach ADAC wypadły trochę lepiej niż Sport Maxx RT - http://www.oponeo.pl/artykul/test-opon- ... 45-r17-w-y