Blade05, to jest plastidip, powłoka gumowa, w stanach całe taczki tym robią i później zrywasz, nic nie zostaje, u siebie na zderzaku testowałem to nawet nie zabezpieczyłem nic tylko malowałem
także chromu też będzie się trzymało, bardzo dobra opcja na czarny mat, ale też inne kolory, z tym że po jakimś czasie żółknie na rogach...
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2012, 16:29 przez Problem Audi A6 C6, łącznie zmieniany 1 raz.
no i po malowaniu. Dałem trochę podeschnąć 4tej warstwie i zacząłem obierania. Myślałem, że będzie to najtrudniejsza rzecz a okazała się najłatwiejszą w całej tej zabawie. Maskowanie obierało się łatwiej niż zwykłą folię.
zacząłem od emblematów:
później pora za znak audi:
i a6 z blendą:
kufer prezentuje się teraz tak:
póki co mi się podoba
przód poleciał szybciej:
sprawca całego zamieszania
na koniec 2 filmy aby pokazać niedowiarkom, że ta farba/folia działa.
Ogólnie to PlastiDip mnie baaardzo zaskoczył - to jest po prostu inteligentna farba. Teraz muszę zbadać jak się będzie starzeć no i jak zniesie pierwszą myjkę.
I NAJWAÂŻNIEJSZE - proszę o waszą sugestię: Zostawić czarny znaczek na grillu czy lepiej chromowany
Ostatnio zmieniony 12 lis 2013, 22:23 przez st.john, łącznie zmieniany 1 raz.
zrywaj z przedniego znaczka czym prędzej, a myjnie wytrzyma super pod jednym warunkiem że nie przybliżysz za bardzo do miejsca w którym się kończy ta guma :P
Ciekawy efekt
mi rowniez znaczek i listwy pod lampami nie pasuja jak rowniez i listwa na tylniej klapie
ale to rowniez moje zdanie
a jak wiadomo gusta rozne...