i chyba zacznę polowanie na ledy - bo chciałbym coś takiego:
2.8 Avant Quattro by ST.JOHN
- st.john
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
może i będzie coś z tyłu tarło (przód na bank nie), nie miałem okazji sprawdzić. W poniedziałek urlop więc się wszystko okaże.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Ostatnio zmieniony 12 lis 2013, 22:25 przez st.john, łącznie zmieniany 1 raz.
- st.john
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
W końcu zabrałem się za te tłumiki. Najwięcej roboty oczywiście zabrało estetyczne docięcie zderzaka - z efektu jestem bardzo zadowolony. Jeszcze czeka mnie drobna korekta samych końcówek, bo Ska ma trochę inaczej profilowany zderzak z tyłu więc u mnie idealnie nie leżą a musi być malina
muszę je o kilka stopni odchylić na zewnątrz i przekręcić w osi.
Rezultat poniżej:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
co do pytań o brzmienie to:
Ku mojemu zaskoczeniu auto się lekko "wyciszyło" czyli wydech nabrał przyjemnego basowego pomruku, który idealnie komponuje się z silnikiem tworząc harmonię i wspólnie się wyciszając. W środku auta nic się nie zmieniło za to na zewnątrz
jest dobrze. D?więk jest mniej metaliczny a bardziej ryczący. Pewnie za jakiś czas coś pokombinuję ze środkowym tłumikiem, bo wiadomo apetyt rośnie w miarę buczenia 
Co chyba najważniejsze to, że czuję jakby auto się trochę odetkało. Płynnej wchodzi na obroty i to mnie najbardziej cieszy.
tu skromny FILMIK, ale aparat coś dziwnie zebrał bo w ogóle nie słychać basowego pomruku. Niedługo i tak wytnę katy wtedy zobaczymy co wyjdzie z rury.
[ Dodano: 2013-07-10, 22:22 ]
Dziś mała kosmetyka kto zgadnie ?
suszarka, nić dentystyczna i kilka minut pracy. Pó?niej lekka polerka i nie ma śladu.
[ Dodano: 2013-07-12, 18:02 ]
modzenie wydechu ciąg dalszy:
dziś przyszły strumienice a zamawiałem tłumiki w obudowie .... od AWG Polonez - drobna pomyłka
![Obrazek]()
![Obrazek]()
dużo to nie kosztowało więc jak przyjdą tłumiki to będzie można wypróbować.
Dam znać jak się sprawują.
[ Dodano: 2013-07-17, 17:18 ]
no i są tłumiki właściwe.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
dopiero w przyszłym tygodniu podjadę na montaż.
[ Dodano: 2013-07-25, 17:48 ]
no i po krzyku.
jeżeli chodzi o d?więk to znaczącej różnicy nie ma - ale muszę jeszcze polatać bo nie miałem okazji przetestować.
Jak coś nagram to wrzucę film.
[ Dodano: 2013-07-28, 17:44 ]
szybkie filmy z kalkulatora.
Start na zimno
Już rozgrzany
i co sądzicie ? ja pó?niej się wypowiem
[ Dodano: 2013-08-04, 14:53 ]
szykują się kolejne mody - przyleciały do mnie xenony o allroada z szarym wnętrzem
, wymieniam także drzwi kierowcy bo ruda wyszła, musiały być jakieś trefne (malarz pokojowy się nie postarał) zmieniam także maskę na "w lepszym stanie z grillem", oraz wstawiam listwy drzwiowe od Ski - dzięki Pisi.

Rezultat poniżej:
co do pytań o brzmienie to:
Ku mojemu zaskoczeniu auto się lekko "wyciszyło" czyli wydech nabrał przyjemnego basowego pomruku, który idealnie komponuje się z silnikiem tworząc harmonię i wspólnie się wyciszając. W środku auta nic się nie zmieniło za to na zewnątrz

Co chyba najważniejsze to, że czuję jakby auto się trochę odetkało. Płynnej wchodzi na obroty i to mnie najbardziej cieszy.
tu skromny FILMIK, ale aparat coś dziwnie zebrał bo w ogóle nie słychać basowego pomruku. Niedługo i tak wytnę katy wtedy zobaczymy co wyjdzie z rury.
[ Dodano: 2013-07-10, 22:22 ]
Dziś mała kosmetyka kto zgadnie ?

suszarka, nić dentystyczna i kilka minut pracy. Pó?niej lekka polerka i nie ma śladu.
[ Dodano: 2013-07-12, 18:02 ]
modzenie wydechu ciąg dalszy:
dziś przyszły strumienice a zamawiałem tłumiki w obudowie .... od AWG Polonez - drobna pomyłka

dużo to nie kosztowało więc jak przyjdą tłumiki to będzie można wypróbować.
Dam znać jak się sprawują.
[ Dodano: 2013-07-17, 17:18 ]
no i są tłumiki właściwe.
dopiero w przyszłym tygodniu podjadę na montaż.
[ Dodano: 2013-07-25, 17:48 ]
no i po krzyku.
jeżeli chodzi o d?więk to znaczącej różnicy nie ma - ale muszę jeszcze polatać bo nie miałem okazji przetestować.
Jak coś nagram to wrzucę film.
[ Dodano: 2013-07-28, 17:44 ]
szybkie filmy z kalkulatora.
Start na zimno
Już rozgrzany
i co sądzicie ? ja pó?niej się wypowiem

[ Dodano: 2013-08-04, 14:53 ]
szykują się kolejne mody - przyleciały do mnie xenony o allroada z szarym wnętrzem

Ostatnio zmieniony 10 gru 2014, 16:45 przez st.john, łącznie zmieniany 5 razy.
kolega zacnie działą z samochodem widzę
Ja mam pytanie odnośnie plasti dipa. Też już pomalowałem gril, listewki i znaczki ale mam pytanie jak wygląda wytrzymałość tego. Jestem zaskoczony jak idzie tym łatwo malować, nie trzeba się najzwyczajniej starać, a jak coś nie wyjdzie to zrywamy i wsio :D
I czy już kolega malował listwy przy drzwiach, jak się za to zabrałeś i jak wyszło, możesz pokazać jakieś zdjęcia nawet
Pozdrawiam i powodzenia dalej w dopieszczaniu.

Ja mam pytanie odnośnie plasti dipa. Też już pomalowałem gril, listewki i znaczki ale mam pytanie jak wygląda wytrzymałość tego. Jestem zaskoczony jak idzie tym łatwo malować, nie trzeba się najzwyczajniej starać, a jak coś nie wyjdzie to zrywamy i wsio :D
I czy już kolega malował listwy przy drzwiach, jak się za to zabrałeś i jak wyszło, możesz pokazać jakieś zdjęcia nawet

Pozdrawiam i powodzenia dalej w dopieszczaniu.
- st.john
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
w końcu wpadły nowe lampki (xenon), szare wnętrza.
Maska i zderzak po odświeżeniu lakierniczym

w przyszłym tygodniu maluję wszystkie dokładki (z listwami od Ski) na czarną satynę.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2013, 22:31 przez st.john, łącznie zmieniany 1 raz.
- st.john
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Wydech już się poukładał i nadaje tak:
FILM
W środku nic się nie zmieniło na zewnątrz jest lepiej, ale to jeszcze nie jest zadowalający efekt.
Po nowym roku będę kombinował z pozostałymi tłumikami, na pierwszy ogień poleci środkowy.
FILM
W środku nic się nie zmieniło na zewnątrz jest lepiej, ale to jeszcze nie jest zadowalający efekt.
Po nowym roku będę kombinował z pozostałymi tłumikami, na pierwszy ogień poleci środkowy.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2014, 20:12 przez st.john, łącznie zmieniany 1 raz.
- st.john
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Lepsze koło będzie na wiosnę - poluję na 18.
Niżej już nie posadzę bo to niepraktyczne, auto stałoby się bezużyteczne. Już w wielu miejscach muszę uważać bo jestem nisko.
Nad wydechem dalej pracuję, wkrótce przedstawię efekty. Przypadkiem zabrałem się za wnętrze.
Nabyłem drogą kupna komplet foteli z boczkami, czarna skóra wersja komfort.
trochę zabawy było ale podsumowując wymiana foteli i kanapy to banalna sprawa.
![Obrazek]()
w końcu mogłem porządnie poodkurzać!
![Obrazek]()
zostały jeszcze boczki i podłokietnik. Jak skończę wrzucę lepsze foty.
Niżej już nie posadzę bo to niepraktyczne, auto stałoby się bezużyteczne. Już w wielu miejscach muszę uważać bo jestem nisko.
Nad wydechem dalej pracuję, wkrótce przedstawię efekty. Przypadkiem zabrałem się za wnętrze.
Nabyłem drogą kupna komplet foteli z boczkami, czarna skóra wersja komfort.
trochę zabawy było ale podsumowując wymiana foteli i kanapy to banalna sprawa.
w końcu mogłem porządnie poodkurzać!
zostały jeszcze boczki i podłokietnik. Jak skończę wrzucę lepsze foty.