Sam wszystko ogarniam. Jeżeli coś potrzebujesz pisz na pw a nie w poście.
[ Dodano: 2012-09-08, 19:32 ]
a takie ładnie audi dzisiaj spotkałem
[ Dodano: 2012-09-12, 15:12 ]
W poniedziałek będzie u mnie nowy komplet eibachów pro-kit.
teraz będzie optymalnie, wszędzie -30mm i komfortowo.
jak tylko zamontuję to się pochwalę.
[ Dodano: 2012-09-18, 11:32 ]
Lubię rozpoczynać dzień od wizyty kuriera
jadę montować!
[ Dodano: 2012-09-22, 00:29 ]
a więc - co u mnie:
- Eibachy już zamontowane, auto siadło jak złe! no ale o to chodziło Przód stoi podobnie jak na KAW'ach ale tył duuużo niżej (jak tylko wrócę do domu to zrobię fotki o ile nie przełamię się na wjeździe do garażu bo tam jest spora górka ). Co mogę już powiedzieć, że komfort jazdy jest o wiele wiele lepszy na eibachach niż na kawach, które prawie się nie uginały. Teraz można spokojnie podróżować i nic nie dobija.
- po za tym mały detaling, zmieniłem sobie język na komputerze, już nie mam guten morgen tylko welcome
- no i zamontowałem światła do jazdy dziennej. (fotki jutro pstryknę). Pewnie wielu nie pochwala, ale ja widzę korzyści płynące z takich lampek. Oczywiście nie chińszczyzna tylko trochę lepsza chińszczyzna od Pisi'ego - zwana Philips Daylight.
jeszcze nie mogę się zebrać za montaż tłumików od Ski ale do połowy października powinny już u mnie mruczeć.
[ Dodano: 2012-09-27, 17:37 ]
tak teraz stoi na eibachach. Przód bez kierowcy jest nieco wyżej, ale jak wsiadam to auto staje równo i wygląda zdecydowanie lepiej. Nie pozostaje teraz nic innego jak dopasowanie dystansów (najprawdopodobniej tył 25mm przód 15mm) i większe koła na nowy sezon .
A tym czasem zabieram się za shadow-line, na pierwszy ogień leci grill i wszystkie chromy. Będę babrał się czarnym PlastiDipem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak się przyjmie to odkładam na tylne lampy styl smoke.
a tu światła do jazdy dziennej. Szału wizualnego nie ma, ale w 100% spełniają swoją funkcję.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2013, 22:21 przez st.john, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli mogę Ci coś zasugerować, jedź do Zerkopolu, niech Ci zrobią z tych B6 -> B8, bo B6 jest do std zawiasu, i zaraz będzie po amorach
Reszta bomba, szczególnie kółka, jakbyś szukał 18, a te chciał zbyć - jestem chętny
Taka mala uwaga: Bilstein B6 jest do normalnych sprezyn a dopiero B8 do obnizonych. Wiem bo w poprzednim samochodzie ogarnialem temat i padlo na B8 i Eibachy Pro-kit obnizajace 30-35mm.
dziwne, że tak piszecie o B6 - owszem, do dużych gleb się nie nadają, ale w rozmowie z producentem dowiedziałem się, że spokojnie można wkładach eibachy -3cm, bo to są tolerowane sprężyny to tych amorków. Oczywiście B8 lepszy wybór ale stałbym już niestety za nisko na moje potrzeby.
Swoją drogą Zagór daj cynk na PW ile przyjemność z zerkopolu
@ Gadeflin - za ile i jakie firmowe są dłuższe w podobnej cenie ?
O nawet nie zobaczylem ze Zagor napisal to samo (siedze na telefonie).
B8 i B6 to to samo tylko wlasnie roznia sie tym na jakiej wysokosci maja pracowac. B6 seria, a B8 to jakies -40mm. Bedzie tak samo wysoko stal na B8 jak na tych B6 Mi w Accordzie w SPAM do seryjnego zawiasu na eibachach usiadl ok 20-25mm Wiec lajtowo
Pieknie wyglada tak obnizona nie za duzo nie za malo
Co do drl to polecam przerobic lampki na Bix-y a w miesce po dlugich h7 led i wyglada to duzo lepiej
Przyjechał plastidip czarny mat 400ml (jedna puszka).
Zacząłem oklejanie.
puszka wstrząśnięta i pierwsze maźnięcia. Farba trochę inaczej się nakłada niż zwykły lakier, jest dużo gęstsza więc łatwo zrobić kropeczki i zacieki - ale podczas wysychania farba się dobrze układa i nie widać już niedoskonałości.
- pierwsza warstwa - delikatne "przyprószenie":
- po 30 minutach, druga warstwa - już stanowczo (ale nie na mokro):
- następne 30 minut, pora na 3cią warstwę (idę robić)...
Ostatnio zmieniony 12 lis 2013, 22:22 przez st.john, łącznie zmieniany 1 raz.