[ BMK 3.0 165 KM] Odpalanie na mrozie
-
Społeczność Audi A6
-
Społeczność Audi A6
-
Społeczność Audi A6
Mnie pali podobnie czyli nieco dłużej niż latem po nocy, ale bez przesady musi trochę dłużej pokręcić w zimie jak jest -20st.Akumulator choć ma 100% to na woltomierzu pokazuje mniej niż 12V po takiej nocy.
Ja swój specjalnie wystawiłem na zewnątrz żeby zrobić test. jak pisałem pali podobnie jak u fenomenalnego. Po ponownym wstawieniu do garażu, po 12h w cieple ten sam akumulator bez ładowania pokazał 12,2V w czasie gdy na mrozie miał 11,8V. Więc raczej się nie przejmuj.
Co do świec to zawsze podgrzewam tylko raz i odpalam natychmiast jak zgaśnie kontrolka świec nie czekając aż ponownie wystygną.
Ja swój specjalnie wystawiłem na zewnątrz żeby zrobić test. jak pisałem pali podobnie jak u fenomenalnego. Po ponownym wstawieniu do garażu, po 12h w cieple ten sam akumulator bez ładowania pokazał 12,2V w czasie gdy na mrozie miał 11,8V. Więc raczej się nie przejmuj.
Co do świec to zawsze podgrzewam tylko raz i odpalam natychmiast jak zgaśnie kontrolka świec nie czekając aż ponownie wystygną.
-
Społeczność Audi A6
Pewnie tak tylko czy to ma sens. Za dużo roboty jak dla mnie. Przecież ciężej ale jednak odpalił. No chyba że jedziesz na tydzień w -20st i nie będziesz jeździł to tak.fenomenalny pisze:hmmm zastanwaiam sie czy byla by roznica gdyby akumaltor wziac do domu na noc i wlozyc rano i odpalic
a tego nie rozumiemmysza pisze:kja za 1 razem kopie nie grzeje po 2-3 razy i krócej sie kreci
-
Społeczność Audi A6