Kolego, jak możesz to opisz wymianę poduszki.
U nie jest teraz tak: Podłożyłem podkładki pod poduszki i drgania mam zdecydowanie mniejsze. Zamówiłem zatem nową poduszkę prawą, bo jak podkładałem podkładki i potrząsałem silnikiem góra/dół to mocno chlupotało. Poduszka leży już w aucie i czeka na wolną chwilę, aby ją wymienić. Jak możesz to napisz jak to robiłeś. Kiedyś gdzieś czytałem już taki opis, ale nie mogę teraz namierzyć.
[A6 C6 2.0 TDI] drgania silnika
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
I tu się kolego mylisz. Samo odkręcenie poduszki i podniesienie silnika nic nie daje.Maciek1995 pisze:Potrafiłeś podłożyć podkładki to jaki problem masz w wyjęciu poduszki która jest przykręcona od góry i od dołu delikatnie silnik na lewarku w górę i po robocie
Dzisiaj wymieniłem poduszkę i aby to zrobić musiałem odkręcić całkowicie łapę silnika. Podnosząc silnik na lewarku w pewnym momencie zaczął unosić się cały samochód, a nadal było za mało miejsca żeby wyjąć poduszkę. Dopiero po odkręceniu łapy (śruby ją mocujące i dwie od stabilizatora) udało się wyjąć poduszkę. Nie wiem czy potrzebnie czy też nie, ale pod poduszkami pozostawiłem wcześniej podłożone podkładki.
Jeżeli chodzi o wrażenia to jak na razie pozytywnie. Pojeżdżę dłużej to dam znać jak to wygląda. Na razie miałem wrażenie, że drgań nie ma.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TFSI 170KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: [A6 C6 2.0 TDI] drgania silnika
Dzisiaj po raz kolejny poprawiałem ustawienie poduszek i stwierdzam że ich przestawienie o mm lub niewielkie obrócenie ma znaczący wpływ na to czy siedzi jak trzeba oraz to że trzeba trochę przejechać i wtedy dopiero się faktycznie układa... - cała zabawa to nie łatwa sztuka zwłaszcza jak nie ma kanału ...