[A6 C6] TPMS High :) - też A8 i Q7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Jeśli po aktywacji TPMS masz dostępne w MMI rysuneczki auta z kołami na czerwono i kreskami przy nich - to znaczy że nie masz tylko czujników. Jeśli pojawia się sam symbol "U" na FISie - to nie oznacza on obecności gratów od TPMS.
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam,
pozwole sobie podpiąć się pod temat z pytaniem.
Znajomy zamontował mi wszystkie graty do TPMS za wyjątkiem czujników w kołach i wywalało błąd na fis-ie. Po założeniu czujników na koła aktywacji i przejechaniu jakiegoś tam dystansu błąd z fis-a zniknął, ale nie mogę włączyć systemu TPMS w mmi - po zmianie na ON po ok.3sekundach wywala z powrotem na OFF
W vcds-ie jest taki komunikat o błędzie:
01325 - Control Module for Tire Pressure Monitoring (J502)
004 - No Signal/Communication
Ten znajomy nie ma teraz czasu, żeby w tym pogrzebać. Czujniki z kół były sprawdzane i są sprawne.
Co może z tym nie grać, że TPMS nie chce gadać?
pozwole sobie podpiąć się pod temat z pytaniem.
Znajomy zamontował mi wszystkie graty do TPMS za wyjątkiem czujników w kołach i wywalało błąd na fis-ie. Po założeniu czujników na koła aktywacji i przejechaniu jakiegoś tam dystansu błąd z fis-a zniknął, ale nie mogę włączyć systemu TPMS w mmi - po zmianie na ON po ok.3sekundach wywala z powrotem na OFF

W vcds-ie jest taki komunikat o błędzie:
01325 - Control Module for Tire Pressure Monitoring (J502)
004 - No Signal/Communication
Ten znajomy nie ma teraz czasu, żeby w tym pogrzebać. Czujniki z kół były sprawdzane i są sprawne.
Co może z tym nie grać, że TPMS nie chce gadać?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Masz niepodłaczony/źle pdołączony/podłączony niewłaściwy (lub uszkodozny) moduł główny TPMS 

Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
Witam,
Jestem w trakcie zbierania podzespołów aby założyć czujniki ciśnienia w swoim aucie. Większość mogę znaleźć bez problemu, lecz mam problem ze sterownikiem tzn. znalazłem wiele sterowników ale o oznaczeniu 4F0 907 273A, natomiast autor proponuje 4F0 910 273A. Czy ktoś orientuje się jak jest różnica w tych sterownikach?
Jestem w trakcie zbierania podzespołów aby założyć czujniki ciśnienia w swoim aucie. Większość mogę znaleźć bez problemu, lecz mam problem ze sterownikiem tzn. znalazłem wiele sterowników ale o oznaczeniu 4F0 907 273A, natomiast autor proponuje 4F0 910 273A. Czy ktoś orientuje się jak jest różnica w tych sterownikach?
Nie ma różnicy , tylko ty podajesz nr oprogramowania a autor nr steraArksi pisze:Witam,
Może być ten co podajesz .
Mam na zbyciu 2 nadajniki te w nadkolach 4f0907283
Pin 1 wtyczki T32e To masaPrzemtos pisze:Koledzy podpowiedzcie jak podlacZyc CAN. Wg schematu CAN L jest podłączony do wtyku 31 tego samego co punkt masowy??? Jak czytać 1/31 lub 2/30 zasilanie plus
pin 2 wtyczki T32e To plus
Pin 15 can HI Kabelek pomarańczowo zielony
Pin 31 can LO Kabelek pomarańczowo brązowy
Przyporządkowanie wtyczek:
sterownik układu kontroli ciśnienia w oponach -J502-
Złącze wtykowe:
A - złącze 32-stykowe, białe -T32e-
pozdr
Jest RS7 Plus PERFOR 4.0 V8 TFSI
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam,
Z tego co widze to modul z a6 obsluguje obie czestotliwosci 315 i 433Mhz czy ktos to moze potwierdzic, prosze. Sprawdzalem w Etka jednak zanik kupie czujniki do felg chcialbym miec 100% pewnosci.
Pozdro
Jocker01
[ Dodano: 2014-09-05, 21:03 ]
Wygralem aukcje:
ORIGINAL VW & AUDI
Teilenummer 7PP 907 275 G
Frequenzbereich [MHz]: 315
Anzugsdrehmoment [Nm]: 4
Produktionsdatum: 31.10.2013
tylko 22.50EUR z darmowa wysylka do UK
[ Dodano: 2014-10-09, 21:11 ]
Nie bardzo mi pasuje zdejmowanie calej podsufitowki I zeby sie okazalo ze tam na niego nie ma miejsca
Pozdrawiam
Jocker01
Z tego co widze to modul z a6 obsluguje obie czestotliwosci 315 i 433Mhz czy ktos to moze potwierdzic, prosze. Sprawdzalem w Etka jednak zanik kupie czujniki do felg chcialbym miec 100% pewnosci.
Pozdro
Jocker01
[ Dodano: 2014-09-05, 21:03 ]
Wygralem aukcje:
ORIGINAL VW & AUDI
Teilenummer 7PP 907 275 G
Frequenzbereich [MHz]: 315
Anzugsdrehmoment [Nm]: 4
Produktionsdatum: 31.10.2013
tylko 22.50EUR z darmowa wysylka do UK
[ Dodano: 2014-10-09, 21:11 ]
a gdzie w avancie?tmr pisze: 3) antena... w sedanie nad tylną szybą - po zdjęciu tego "ostatniego" paska podbitki dachu (wyczepiany) - tam też jest tylko jedno miejsce na uchwyt
Nie bardzo mi pasuje zdejmowanie calej podsufitowki I zeby sie okazalo ze tam na niego nie ma miejsca

Pozdrawiam
Jocker01
Witam, Wczoraj nareszcie udalo mi sie zalozyc caly zestaw i porazka
okazalo sie ze kupilem zla anetene: wyjeta zostala z a8 i rozni sie tylko pierwsza cyfra zamiast 8 mam 4! Takie male nie dopatrzenie a caly system nie dziala! blad anteny wylacza caly system. Panowie jezeli mam czujniki w kolach na 315Mhz to musze szykac anteny pod ta czestotliowsc nawet jezeli mam wersje high i czujniki przy kolach obsluguja obie czestotliwosci.
Pozdrawiam
Jocker01

Pozdrawiam
Jocker01
Witam. Jestem tu nowy, więc proszę o wyrozumiałość. W moim audi padły baterie od czujników temperatury z tego co się dowiedziałem nie są one rozbieralne, więc trzeba kupić całe czujniki. Pytanie moje brzmi czy to wystarczy i czy macie jakieś sprawdzone źródło, by nie kupić używek, które padną za miesiąc. Dzięki
W serwisie kosztują około 391 zł za sztukę na portalach aukcyjnych/ogłoszeniowych można znaleźć taniej. Na czujnikach jest zawsze nadrukowana data produkcji, ich żywotność to około 120 miesięcy.damwojt pisze:Witam. Jestem tu nowy, więc proszę o wyrozumiałość. W moim audi padły baterie od czujników temperatury z tego co się dowiedziałem nie są one rozbieralne, więc trzeba kupić całe czujniki. Pytanie moje brzmi czy to wystarczy i czy macie jakieś sprawdzone źródło, by nie kupić używek, które padną za miesiąc. Dzięki
[ Dodano: 2015-08-08, 14:16 ]
Antena to ważny element całego systemu bo ona zbiera informacje z czujników w kołach, natomiast czujniki indukcyjne przy kołach sa głownie aby system mógł identyfikować z którego koła pochodzi dany sygnałjocker01 pisze:Witam, Wczoraj nareszcie udalo mi sie zalozyc caly zestaw i porazkaokazalo sie ze kupilem zla anetene: wyjeta zostala z a8 i rozni sie tylko pierwsza cyfra zamiast 8 mam 4! Takie male nie dopatrzenie a caly system nie dziala! blad anteny wylacza caly system. Panowie jezeli mam czujniki w kolach na 315Mhz to musze szykac anteny pod ta czestotliowsc nawet jezeli mam wersje high i czujniki przy kolach obsluguja obie czestotliwosci.
Pozdrawiam
Jocker01