Jak wiadomo w w/w lampach światła DRL, poprzez kodowanie sterownika instalacji elektrycznej, można skonfigurować jedynie w taki sposób że palą się światła mijania z przodu i pozycyjne z tyłu, a w dzień nie pali się podświetlenie zegarów i przycisków w kabinie. Opcja świateł przyciemnionych długich jest nie dostępna poprzez samo przekodowanie.
Aby to zmienić (po niskich kosztach w SPAM do wymiany lamp i sterownika) można dostawić tzw. moduł DRL dostępny w różnych wydaniach i od różnych producentów np. na aukcjach internetowych. Ja do modyfikacji użyłem modułu Lepard 10.1 (ale każdy zapewne będzie działał).
Podłączenie:
Aby podłączyć w/w moduł należy odkręcić pokrywę pod kierownicą i znaleźć moduł J519 - sterownik instalacji elektrycznej - sterownik pod przekaźnikami.
W kostce A należy znaleźć pin 2 i 8 i wychodzące z nich przewody odpowiednio zielony z niebieskim paskiem (w modelach po 2006r) i biały z czarnym paskiem. Przewody przecinamy i wstawiamy w nie diody zaporowe na prąd min 10A (może i bez diod działało by poprawnie ale wolę zabezpieczać oryginalne podzespoły). Bezpośrednio za diodami wpinamy przewody z modułu do żarówek (w przypadku AM 10.1 fioletowe przewody). Z kostki C znajdujemy dwa przewody czerwone z czarnym paskiem i w jeden z nich (dowolny) wpinamy przewód z modułu (AM 10.1 - zielony,) który ma za zadanie wyłączać światła DRL przy włączeniu świateł mijania.
Ze skrzynki bezpieczników po lewej stronie (widocznej po otwarciu drzwi i zdjęciu maskownicy) podajemy stałe zasilanie +12V (najlepiej z grubego czerwonego przewodu) i tzw. ACC czyli +12V po włączeniu zapłonu (z grubego czarnego w tej skrzynce). Ostatnie podłączenie to masa którą za pomocą np. oczka zaciskanego na przewodzie przykręcamy pod śrubę masową na lewym słupku (w okolicach rączki do otwierania maski).
Na tym kończymy montaż elektryczny i przechodzimy do ewentualnej konfiguracji zgodnie z instrukcją zastosowanego modułu.
Ja u siebie na razie ustawiłem intensywność świecenia na 30%.
Generalnie moduł działa tak że(dodam że posiadam czujnik światła - nie wiem czy każde C6 ma ?): gdy włącznik jest w pozycji AUTO za dnia świecą mi się światła długie na 30%, a po zmroku automatycznie zapalają mi się światła mijania.
Ps. Przeróbka nie powoduje żadnych błędów w oryginalnej instalacji samochodu i trwa ok 1h.
Efekt końcowy: