Witajcie. Troche dziwna sprawa wiec mam do Was pytanie. Na poczatek uprzedze pytania i dodam ze mam doswiadczenie z odpowietrzaniem hamulcow:)
W przednim prawym kole byl pekniety wezyk - uciekl caly plyn z ukladu tego kola.
Zalozylem nowy wezyk, uzupelnilem plyn. Po probach pompowania nie leci plyn po odkreceniu odpowietrznika tego kola, rozkrecilem na laczeniu wezyka gumowego z rurka metalowa i tez nie leci plyn. Doslownie moze po wcisnieciu pedalu poleca z 2-3 kropelki. Z lewej strony jak odkrecilem odpowietrznik to leci duzym cisnieniem plyn po wcisnieciu pedalu. Spotkal sie ktos z czyms takim?? Moze trzeba komputerem jakies sekcje odpowietrzac zeby zaczelo leciec?? Odpowietrzalem kilka aut i nigdy czegos takiego nie mialem. Prosze o Wasze sugestie:)
Odpowietrzenie hamulcow - nie leci plyn
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Wygląda na zapowietrzoną sekcję pompy ABS. Poszukaj w VCDSie procedury odpowietrzania pompy, a potem odpowietrz wszystkie koła.
[ Dodano: 2019-02-26, 23:35 ]
Sprawdź nastawy podstawowe. Przeważnie jest to druga grupa, czyli 002. Pompa powinna uruchomić się na ok. 10 sekund. Nowszy VCDS powinien mieć opisaną procedurę, którą wystarczy wybrać.
[ Dodano: 2019-02-26, 23:35 ]
Sprawdź nastawy podstawowe. Przeważnie jest to druga grupa, czyli 002. Pompa powinna uruchomić się na ok. 10 sekund. Nowszy VCDS powinien mieć opisaną procedurę, którą wystarczy wybrać.
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzieki za szybka odpowiedz. Bede probowal:)
[ Dodano: 2019-05-26, 22:31 ]
Niestety nie udalo sie odpowietrzyc pompy. Probowalem u mechanika podcisnieniowo i nic nie ruszylo. W vcds w nastawach podstawowych nie da sie wejsc w grupe 002. Wybieram opcje "odpowietrzenie ukladu hamulcowego" klikam "idz" i wyskakuje mi komunikat: błąd, wymagana jest wartosc jedno, dwu lub trzy cyfrowa. Ktos wie co tam za wartosc trzeba wpisac?? Hamuje mi tylko LP i PT kolo:(( Prosze o porady
[ Dodano: 2019-06-09, 22:48 ]
Problem rozwiazany:) Okazalo ze "sztukmistrze" w DE pomiedzy wezyk a przewod hamulcowy wlozyli kawalek aluminiowej blaszki i tak skrecili zeby plyn nie lecial bo byl urwany gwint w odpowietrzniku zacisku hamulcowego/. Ale sie naszukalem i najezdzilem po fachowcach zeby to naprawili:))
[ Dodano: 2019-05-26, 22:31 ]
Niestety nie udalo sie odpowietrzyc pompy. Probowalem u mechanika podcisnieniowo i nic nie ruszylo. W vcds w nastawach podstawowych nie da sie wejsc w grupe 002. Wybieram opcje "odpowietrzenie ukladu hamulcowego" klikam "idz" i wyskakuje mi komunikat: błąd, wymagana jest wartosc jedno, dwu lub trzy cyfrowa. Ktos wie co tam za wartosc trzeba wpisac?? Hamuje mi tylko LP i PT kolo:(( Prosze o porady
[ Dodano: 2019-06-09, 22:48 ]
Problem rozwiazany:) Okazalo ze "sztukmistrze" w DE pomiedzy wezyk a przewod hamulcowy wlozyli kawalek aluminiowej blaszki i tak skrecili zeby plyn nie lecial bo byl urwany gwint w odpowietrzniku zacisku hamulcowego/. Ale sie naszukalem i najezdzilem po fachowcach zeby to naprawili:))