piszę tu pierwszy raz więc chciałem się przedstawić. Nazywam się Paweł i jestem posiadaczem C6 jak w moim opisie.
Mam problem po wymianie łożyska (prawy przód na SKF). Wywala błędy 01826-czujnik kąta skrętu kierownicy (G85); napięcie zasilające zacisk 30, oraz 00285 - Układ ABS; czujnik prędkości koła; przedni prawy (G45) 003 - Usterka mechaniczna.
Wymieniłem czujnik abs w tym kole na nowy, ale problem nie ustąpił. Dodam, że po podpięciu VCDS-em wizualnie prędkości wszystkich kół się zgadzały. Natomiast gdy zrobiłem logi dynamiczne widzę tam rozbieżności właśnie w przednim prawym kole i czujnik G85 nic nie wykazuje. Oczywiście próbowałem go adoptować ale w grupie 060 jest błąd (jak poniżej) i nic się nie da zrobić. Pewnie jest to spowodowane tym błędem w prawym kole.
Pytanie brzmi czy uszkodzona jest ta obręcz magnetyczna na łożysku (piasta do łożyska była wprasowywana prasą, demontaż/montaż łożyska bez odkręcania jakichkolwiek drążków czy wahaczy)-na co ja stawiam, jakaś wiązka elektryczna (wizualnie wygląda ok, przy samym gnieździe do czujnika pod tą gumą przewody są całe), a może coś jeszcze innego? Poniżej zamieszczam obrazki logów dynamicznych:
Ps. Zauważyłem, że po próbie adaptacji G45 załączył mi się też: test funkcjonowania systemu 01486. (Po wielu próbach nie do zrobienia)
(Dodam, że testy robiłem na zaśnieżonej drodze)
Pozdrawiam!