Super, bardzo dziękuję za odzew
Mam teraz kilka pytań:
1. Jeżeli wcześniej siedziała tarcza z A8 to skąd miałeś jarzma i zaciski? U mnie wyglada to tak, że tarcze z s6 podchodzą a one są głębiej osadzone na piaście niż te z A8.
2. Od jakiego A4 są te tarcze 280? Może uda mi się coś pogrzebać i też się znieści wszystko.
Ja mam u siebie założony zestaw z A8 D2 lift. Dokładnie ten:
Zaciski i jarzma wszystko pasuje idealnie po za jednym szczegółem, też miałem problem z odległością zacisku względem tarczy, ale u mnie wystarczyło podłożyć podkładki pod jarzma i wszystko siedzi jak ta lala. Nie wiem jak zaciski czy w A8 i S6 są takie same bo jarzma według mnie są identyczne. Według ETKI jarzma w S6 i A8 lift są takie same, ten sam numer. ( 4D0615425B ) Za to zaciski mają inny numer, nie wiem czym się mogą różnić ( 4B0615423 lewy tył S6 ) i ( 4D0615423E lewy tył A8 2002r. )
Co do tarcz to mam z A4 B5 1.9TDI oczywiście przednie 280mmx22mm ( 8E0615301P ) Dawałem coś koło 90zł sztuka bo też nie miałem pewności czy podejdą ale podeszły
Było: - Fiat 126p - Fiat Uno - Chrysler Voyager 2.4 - Audi 80 B3 1.8 - A4 B5 1.9 TDI AFN - A6 C5 2.5 TDI AKE Quattro - BMW 523i e39
Szybkie pytanie, bo nie jestem pewien. Czy do A6 2000r 2.7 biturbo podejdzie na tył set zaciski z s6 c5 z tarcza a8 d3 310mm + adapter, czy muszę też zmienić zwrotnice z piastami i wahaczami?
qwerty01 pisze:Mam tarczę z przodu (wg etki) 288 a tył 255. Można poprawić hamulce poprzez wymianę tarcz na większe bez wydawania grubych pieniędzy?
Czytaj bo już nie raz była o tym mowa.
W skrócie, możesz wrzucić tarcze 312, ale potrzebujesz wymienić jarzma (również na większe) od wersji przed fl tj. z żeliwną zwrotnicą. Po fl było aluminium.
A mam pytanie odnośnie tych jarzma. Bo byłem ostatnio na szrocie gdzie stało trochę C5 przedliftem Quattro i zwykle i szukałem jarzma ale rdza na nich uniemożliwia odczytanie, i czy np jak tarcza byłaby 312 możliwe że jarzmo jest 451? Czy występowały jeszcze inne jarzma z tarczami 312?
Ja wiem u mnie alu i mam tarcze 320 tylko czytałem na innych forach o swapie do A6 C4 i też jarzmo 451 i pytanie czy jarzmo z tarcz 312 i z żeliwnej zwrotnicy będzie pasowało na taki SWAP? Bo chce zrobić swap w A6 C4 2.5 TDI
Dobra, zmierzyłem tarczę z tyłu i mam 245. Przechodzę na 255 (269 wychodzi znacznie drożej). Z jakiego samochodu będą pasować zaciski 255? Jak odróżnić zacisk od quattro 255 od ośki 255?
Moim zdaniem lepiej przód tylko bo tyłem to i tak szału większego nie zrobisz . A wydawac kasę a efekt będzie mało widoczny to nie warto jakbyś przód robił dużo większy ponad 320 to wtedy warto było by zrobić też tył ale przy średnicy 312 z przodu to już poczujesz różnicę a tyłu nie odczujesz