[ A6 C5] Słabe z tyłu hamulce a6 c5 awx 1.9 tdi 130 km
[ A6 C5] Słabe z tyłu hamulce a6 c5 awx 1.9 tdi 130 km
Witam. Mam problem tego typu, że byłem na diagnostyce przod hamuje super a tył prawie w ogóle. Ręczny też bardzo dobrze. Nie wiem co to może być. Rozbierałem zaciski z tyłu są ok. Klocki lekko pływają żadnych wżerów na tłoczkach, płyn wymieniany odpowietrzone a hamulców brak. Tłoczki wychodzą po naciśnięciu pedału hamulca. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Dodam iż zmieniałem servo i pompe hamulcową ze wzgledu na to iz wczesniej blokowaly mi sie hamulce byly bardzo gorace i na wzniesieniach puszczalem ja na luz a auto wcale nie jechalo. tak jakbym mial wcisniety pedal hamulca. Wymienialem wezyki elastyczne przy kolach plyn 3 razy gumki w zaciskach i w pompie. Na 5 dni pomagalo po tym czasie znowu to samo. więc wymienilem servo z pompą hamulcową. hamulce odpuściły auto lekko się toczyło pojechałem na diagnostykę i tu zdziwienie tył prawie nie hamuje. Gdzie mam szukać przyczyny?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Słabe z tyłu hamulce a6 c5 awx 1.9 tdi 130 km
czyli wychodzi z tego ze hamulec roboczy szwankujekinol1981 pisze:Witam. Mam problem tego typu, że byłem na diagnostyce przod hamuje super a tył prawie w ogóle. Ręczny też bardzo dobrze. Nie wiem co to może być. Rozbierałem zaciski z tyłu są ok. Klocki lekko pływają żadnych wżerów na tłoczkach, płyn wymieniany odpowietrzone a hamulców brak. Tłoczki wychodzą po naciśnięciu pedału hamulca. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Dodam iż zmieniałem servo i pompe hamulcową ze wzgledu na to iz wczesniej blokowaly mi sie hamulce byly bardzo gorace i na wzniesieniach puszczalem ja na luz a auto wcale nie jechalo. tak jakbym mial wcisniety pedal hamulca. Wymienialem wezyki elastyczne przy kolach plyn 3 razy gumki w zaciskach i w pompie. Na 5 dni pomagalo po tym czasie znowu to samo. więc wymienilem servo z pompą hamulcową. hamulce odpuściły auto lekko się toczyło pojechałem na diagnostykę i tu zdziwienie tył prawie nie hamuje. Gdzie mam szukać przyczyny?
w jaki sposob odpowietrzales hamulce tyl?
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Odpowietrzałem zwykłą metodą. Czyli w dwie osoby. Dosyć długo, ale może dzisiaj jeszcze raz spróbuję. A czy można jakoś uszkodzić zaciski? Pytam bo mi na diagnostyce powiedzieli, że trzeba umieć wymieniać klocki z tyłu, ale moim zdaniem zrobiłem to dobrze. Aby wcisnąć cylinderek wziąłem żabę i kręciłem w lewą stronę przy czym wciskałem cylinderek. Poszło łatwo i lekko.
Kris
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
masz korektor hamowania?kinol1981 pisze:Odpowietrzałem zwykłą metodą. Czyli w dwie osoby. Dosyć długo, ale może dzisiaj jeszcze raz spróbuję. A czy można jakoś uszkodzić zaciski? Pytam bo mi na diagnostyce powiedzieli, że trzeba umieć wymieniać klocki z tyłu, ale moim zdaniem zrobiłem to dobrze. Aby wcisnąć cylinderek wziąłem żabę i kręciłem w lewą stronę przy czym wciskałem cylinderek. Poszło łatwo i lekko.
jak bedzie w gorze auto to nie odpowietrzysz zaciskow z tylu
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
Zobacz czy zacisk lekko pływa na tych 2 prowadnicach, one potrafią się zapiec i wtedy taki efekt może być. Podnieś tył samochodu i porównaj prawe i lewe koło po spuszczeniu hamulca ręcznego czy obracają się tak samo lekko.krzysiek.1706 pisze:witam mam problem z tylnym kolem lewym trzyma hamulec cylinderek lekko chodzi reczny tez przewód gumowy nowy i grzeje sie koło co mam zrobić![]()
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Mam dokładnie taki sam problem. Wczoraj byłem na przeglądzie i gość na moje życzenie porządnie przetrzepał mi autko. Wszystkie testy wypadły na plus
poza hamulcami na tylnej osi. Ręczny jest b.dobry a roboczy hamuje dużo słabiej. Oczywiście po przeglądzie lewarek i oba koła w dół, tarcze i klocki wyglądają dobrze, nie ma wżerów a zaciski spokojnie sobie pływają.
Pozostał jeszcze korektor siły hamowania ale nie wiem jak to sprawdzić. Dajcie znaćbo jednak heble to u mnie podstawa

Panowie pomógłby ktoś
Mam dokładnie taki sam problem. Wczoraj byłem na przeglądzie i gość na moje życzenie porządnie przetrzepał mi autko. Wszystkie testy wypadły na plus

Pozostał jeszcze korektor siły hamowania ale nie wiem jak to sprawdzić. Dajcie znaćbo jednak heble to u mnie podstawa

Panowie pomógłby ktoś