Kamilvti,
Dwie,one są przyklejone moze Ci się wydawać ze ich niema.
[ A6 C5] Hamulce - dziwne objawy - pytanie
-
- Forum Audi A6 / A7
podkladki wymienione
ale nie obylo sie bez problemow poniewaz owej podkladki nie bylo np w castoramie a metalgum w sobote juz byl zamkniety wiec musialem cos wymyslic aby to poskladac;) pojechalem poraz 2 do castoramy i zakupilem miedziane kolanka do rur chyba od ogrzewania szukalem takiej srednicy i grubosci aby dorobic z tego podkladke.Potem do garazu uciolem podkladke grubosci okolo 2 mm potem na papier aby wyrownac zajelo to okolo 20 min na jedna podkladke poniewaz brzeszczotem nigdy nie utnie sie idealnie ;)a owa podkladke ciezko jest chyba dostac i nie jest to takie proste 
ogolnie koszt naprawy to kolanko 1.80 zl mozna z niego zrobic okolo 6 podkladek , brzeszczot 2 zl , plyn hamulcowy 15 zl. Pozdro

ogolnie koszt naprawy to kolanko 1.80 zl mozna z niego zrobic okolo 6 podkladek , brzeszczot 2 zl , plyn hamulcowy 15 zl. Pozdro

Jesli pomoglem wcisnij Pomógł 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mi hał
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: Hamulce - dziwne objawy - pytanie
Kolego mam ten sam problem po wymianie zacisku tylnego koła i odpowietrzeniu, jak trzymam hamulec to po kilku sekundach powoli wpada w podłogę.eneron pisze: Po zalaniu płynu, odpowietrzeniu hamulców brak jakich kolwiek wycieków, czy śladów wycieku czy to na przewodzie czy na cylinderku, kilka dobrych minut męczyłem hamulce wciskając pedał hebla do oporu, mechanik przyglądał się czy nie ma wycieków no i jest ok.
Problem polega na ty, że teraz na pracującym silniku gdy trzymam na maxa z całych sił pedał hamulca to po okolo 3 - 4 sek czuć, że pedał hamulca stopniowo i powoli się zapada........ale do pdłogi nie dotyka, zostaje tak na oko może z 1 - 2 cm nad podłogą
Czy ktoś z Was może zaobserwował, jak w Waszych A6 C5 zachowuje się pedał hamulca gdy trzymacie NA PRACUJÂĄCYM SILNIKU pedał wciśnięty do oporu na maxa przez okolo 20 - 30 sek
Mi się wydaje, że jest coś u mnie nie tak, że pedał nie ma prawa się zapadać nawet gdy wciskamy go ile tylko sił w kopycie![]()
Na ZGASZONYM silniku pedał nie ucieka... Czy winę za taki stan rzeczy może ponosić pompa hamulcowa (np umiera)? Hamulce odpowietrzane były dwukrotnie po tym jak zaobserwowałem, że pedał powoli się zapada przy max nacisku na pracującym silniku... i odpowietrzanienic nie zmieniło
Hamulce działają bez problemu, skutecznie hamują, pedał przy ostrym hamowaniu nie wpada w podłogę.
Co mam robić, gdzie szukać przyczyny opadajacego pedału na postoju przy max jego wcisnieciu ?![]()
Ktoś z Was może juz taką lub podobną sytuacje przerabiał ?
Napisz jak udało ci się rozwiązać problem