Miałem z nimi duuużo problemu w tym aucie, i wcale nie rozwiązałem ich skutecznie.
Jakieś dwa lata temu miałem po prostu słabe hamulce, a przyczyną były krzywe tarcze, ZAPIECZONY ZACISK, skorodowane piasty. Po wymianie piast, tarcz i klocków TRW, przewodów elastycznych, cylinderków, płynu hamulcowego okazalo się,że hamulce sa znacznie lepsze, ale jeszcze nie jest to co np. w Skodzie Octavii, Passacie B5 z tym samym motorem , które posiadają moi znajomi.
Cóż, hamulce są skuteczne , ale pedał trzeba wciskać z końską siłą!
Są jednak momenty, że wystarczy musnąć pedał hamulca, a auto stoi dęba.... Skoro tak, wpadłem na pomysł, że mam problem ze wspomaganiem, więc wymieniłem i sprawdziłem przewody podciśnienia, wymieniłem Vacum pompę, Serwo oraz pompę hamulcową. Efekt żaden, znaczy wszystko było dobrze..... Ponadto dodam, że podciśnienie trzyma bardzo długo ( po kilku dniach postoju serwo dalej trzyma - pedał wciska się lekko za pierwszym razem, tuż przed odpaleniem silnika po kilku dniowym postoju)
Ostatni element , którego nie dotykałem to POMPA ABS!!!!!!!!!!
Myślę, że przyczyna tkwi w korektorze siły hamowania, który jest w tej pompie (ponoć jest, bo na tylnej osi żadnego korektora nie ma).
I tutaj moje pytanie:
- Czy da się wsadzić inną, t.j. nowsza pompę abs, z Octavii, passata, a6, a4, tzn. taką, żeby wtyczka tylko pasowała

Ja mam tylko ABS, i myślałem , żeby wsadzić nowszą, z ASR itp. .... Nie zależy mi na ASR ESP, a tylko na tym by mieć po prostu wreszcie NORMALNE hamulce ze zwykłym ABS!!!
Jeśli da się to zakodować, i ktoś może mi pomóc, to będę ogromnie wdzięczny.
Z pewnością mój post i rozwiązanie problemu pomoże wielu forumowiczom zmagającym się z tym samym problemem.