[A6 C6] Oklejenie samochodu-zmiana koloru
-
- Forum Audi A6 / A7
wiem wiem trzeba wpierw sie zajac ta rdza ale i tak musze potem pomalowac lub okleic tak ze cena nadal jest lepsza na oklejaniu niz na malowaniu i niema problemu z dopasowaniem lakieru itd ale mi tylko chodzi o jakies propozycje z kolorami ja mysle nad dachem koloru czarnego i spody slupki tez a reszta karoseri biala co wy na to
? oczywiscie szybiki przyciemnione

Lukash, powiem Ci że nie bylo źle! Ja okleiłem na razie pokrywę wlewu paliwa, słupki środkowe i listwy w środku czarnym carbonem - ładnie (tzn mi się podoba). Zostały mi te nieszczęsne lusterka do których zabieram sie jak pies do jeża
pomyślę jeszcze o tunelu środkowym ale z moim zapałem za rok skończę.
biernik, całego??? daj fotki, moja żona nie pozwoliła mi dachu okleić...
damiannottingham, kolego i później dzięki takim jak Ty mówią że pod oklejeniem jest rdza... dziękuję Ci bardzo, dokładnie to samo usłyszałem jak chciałem oklejać dach: będą zbijać cenę bo powiedzą że po dachowaniu albo rdza...

damiannottingham, kolego i później dzięki takim jak Ty mówią że pod oklejeniem jest rdza... dziękuję Ci bardzo, dokładnie to samo usłyszałem jak chciałem oklejać dach: będą zbijać cenę bo powiedzą że po dachowaniu albo rdza...
-
- Forum Audi A6 / A7
Oj Oj Oj i co mam moze pomalowac najpierw a potem polozyc folie tak a moze przy sprzedarzy zapytam sie klienta czy na moj koszt bedzie folie sciagal, bredzisz chlopie oj bredzisz robie to tylko ze wzgledyow estetycznych a po drugie te auto jest w uk a tu jest tyle warte w tym roczniku co tico w polsce tak ze pujdzie na zlom za jakies trzy lata i nie przejmuj sie tak ok to jest folia i bedzie szla na cale auto a nie tylko na dach. To moze wogole niech nie maluja aut w fabrykach i nie oklejaja ludzie bo ty wszedzie bedziesz widzial rdze a tak na marginesie dobrze polozona folia dziala antykorozyjnie Pozdrawiamigorw pisze:Lukash, powiem Ci że nie bylo źle! Ja okleiłem na razie pokrywę wlewu paliwa, słupki środkowe i listwy w środku czarnym carbonem - ładnie (tzn mi się podoba). Zostały mi te nieszczęsne lusterka do których zabieram sie jak pies do jeżapomyślę jeszcze o tunelu środkowym ale z moim zapałem za rok skończę.
damiannottingham, kolego, jesli o dbasz o auto to dokładnie tak! Zlikwidować rdzę i pomalować a potem okleić. Dzięki Tobie patrzą na Polaków jak na krętaczy i oszustów.
I taka rada, z reguły nie czepiam sie pewnym uchybieniom w ortografii i interpunkcji, ale przeczytanie Twojego postu spowodowało u mnie ból zębów. Jeśli już się udzielasz publicznie polecam zadbać o elementarne zasady pisowni.
PS po jakimś czasie folia odejdzie razem z lakierem.
- bredzisz. A nawet gorzej bo jest raczej odwrotnie: folia może sprzyjać powiększaniu się korozji, bo nie pozwala odpłynąć wodzie jesli pod nią wejdzie.damiannottingham pisze:dobrze polozona folia dziala antykorozyjnie
I taka rada, z reguły nie czepiam sie pewnym uchybieniom w ortografii i interpunkcji, ale przeczytanie Twojego postu spowodowało u mnie ból zębów. Jeśli już się udzielasz publicznie polecam zadbać o elementarne zasady pisowni.
PS po jakimś czasie folia odejdzie razem z lakierem.
-
- Forum Audi A6 / A7
Sorki ale pisze z telefonu i to tak na szybko , czytaj wolniej to oszczedzisz na dentyscie :P Taki zarcik
jeszcze raz sory za bledy.
A jesli chodzi o folie to sobie poczytaj na innych forach a i jeszcze jedno idac tokiem twoiego myslenia ci co ofoliowali np mercedesa ML jest na youtubie musza go pomalowac po sciagnieciu jej hmmmmmm ciekawe naprawde zalecam ci poczytac o tym wrapowaniu na forach. Nie chce jakiejs tandety z allegro tylko nabywam prosto od glownego dystrybutora M3 w uk folia bedzie gr.0,6mm w 3d z atestem z kanalikami ulatwiajacymi odprowadzenie powietrza.
A jak sie tam ma woda dostac to ja juz nie wiem jesli folia dobrze przylega do karoserii.No i znowu pisze ze wszystko bedzie naprawione jesli chodzi o rdze ale nie bede calego dachu malowal bo to nie ma sensu w uk bo cena malowania jest wieksza od oklejenia jakies 1,5 razy i jeszcze ten odcien to masakra mam kolor zloty auta i juz mialem problem z blotnikami by dopasowac kolor jak rdze likwidowalem z nadkoli tak ze to nie jest jakis przekret by polozyc carbon i sprzedac bo bym tylko pieniadze w bloto wywalil i tyle robie to tylko i wylacznie dla siebie Pozdrawiam i przepraszam ze chce polozyc folie na auto
Koszt auta -1450 funa
Naprawa blotnikow - 250 funa
Nowe hamulce komplet + pompa wody + wszystkie paski z rolkami , sona lambda i wydech 550 funa
Napinacz lancuszka z lancuszkiem -360 funa
Polerka i czyszenie lamp + montaz hidow 150 funa
suma moich wydatkow = 3120 funa srednia wartosc rynkowa auta w uk to 1970 funa
CHYBA DOBRY ZE MNIE POLAK CO
?
PS Po jakims czasie auto odejdzie razem z folia na ZÂŁOM
jeszcze raz sory za bledy.
A jesli chodzi o folie to sobie poczytaj na innych forach a i jeszcze jedno idac tokiem twoiego myslenia ci co ofoliowali np mercedesa ML jest na youtubie musza go pomalowac po sciagnieciu jej hmmmmmm ciekawe naprawde zalecam ci poczytac o tym wrapowaniu na forach. Nie chce jakiejs tandety z allegro tylko nabywam prosto od glownego dystrybutora M3 w uk folia bedzie gr.0,6mm w 3d z atestem z kanalikami ulatwiajacymi odprowadzenie powietrza.
A jak sie tam ma woda dostac to ja juz nie wiem jesli folia dobrze przylega do karoserii.No i znowu pisze ze wszystko bedzie naprawione jesli chodzi o rdze ale nie bede calego dachu malowal bo to nie ma sensu w uk bo cena malowania jest wieksza od oklejenia jakies 1,5 razy i jeszcze ten odcien to masakra mam kolor zloty auta i juz mialem problem z blotnikami by dopasowac kolor jak rdze likwidowalem z nadkoli tak ze to nie jest jakis przekret by polozyc carbon i sprzedac bo bym tylko pieniadze w bloto wywalil i tyle robie to tylko i wylacznie dla siebie Pozdrawiam i przepraszam ze chce polozyc folie na auto

Koszt auta -1450 funa
Naprawa blotnikow - 250 funa
Nowe hamulce komplet + pompa wody + wszystkie paski z rolkami , sona lambda i wydech 550 funa
Napinacz lancuszka z lancuszkiem -360 funa
Polerka i czyszenie lamp + montaz hidow 150 funa
suma moich wydatkow = 3120 funa srednia wartosc rynkowa auta w uk to 1970 funa
CHYBA DOBRY ZE MNIE POLAK CO

PS Po jakims czasie auto odejdzie razem z folia na ZÂŁOM