Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Oklejenie samochodu-zmiana koloru

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
marian_17
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marian_17 » 18 wrz 2012, 22:01

biernik pisze:pojutrze zrobie fotke bo mam brudasa, albo w sumie jutro na brudnego cykne to wkleje
Sąsiedzi tylko mi skarżą, że często ludzie przechodzą koło audi, przystają oglądają i macają mi auto :)
Może w końcu kolego wrzucisz fotki Twojego autka? żebyśmy mogli zobaczyć efekty Twojej pracy?

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 19 wrz 2012, 21:45

marian_17, chętnie ale od dwóch tygodnie nie widziałem mojego auta :) zagineło mi w chorzowie bo ojciec bał się wracać automatem, a że kupiłem inne to nie tęskno mi za nim. W każdym razie po wekendzie zrobie fotki bo to będzie ostatnia okazja, gdyż auto rozbieam na części. W sumie to sorrki za obiecanki ale tak jakoś głupio wyszło.

olsen72
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: olsen72 » 03 lis 2012, 11:15

biernik pisze:Sąsiedzi tylko mi skarżą, że często ludzie przechodzą koło audi, przystają oglądają i macają mi auto :)
He he. Miałem to samo z moim poprzednim autkiem. Kiedyś zaparkowałem w centrum handlowym i gdy wracałem stała koło niego mała grupka i "macali" mi autko <rotfl> .
A tak to wyglądało:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie było to moje pierwsze autko wyklejane folią. Poza tym kiedyś wyklejałem zawodowo więc doświadczenie się przydało. Jedno co mogę kolegom doradzić - nie kupujcie taniej foli bo będziecie klnąć :[ przy obklejaniu. Najlepsze, ale też najdroższe, są właśnie folie 3M. A to dlatego że są to folie wylewane (a nie tłoczone) z klejem polimerowym, który lepiej się trzyma powierzchni. dodatkowo folie 3M łatwiej się "obrabia" na wszelkiego rodzaju krzywiznach bo po podgrzaniu (opalarką czy suszarką do włosów) się rozciągają o około 50%.

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 03 lis 2012, 15:58

pomijając carbonowe wzory, to folia raczej pójdzie do lamusa, wyprze ją teraz plastidip :) wałaśnie jestem na etapie kupowania i pomalowania swojej :)

ACS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ACS » 08 sty 2013, 15:34

Plastidip nigdy nie wyprze folii ponieważ nigdy nie byl przystosowany do malowania aut.
Co innego folia ktora zostala na potzreby rynku wlasnie stworzona do oklejania samochodów.

[ Dodano: 2013-01-08, 15:41 ]
Bexa pisze:Nie mowie o wymiarach samochodu chodzilo mi tylko o to ile sobie doliczaja z czystego pazerstwa
Ile foli wiecej wydzie na np A4 a calibre?
Roznica moze byc spora
To ze auto jest mniejsze nie oznacza ze pojdzie mniej folii i jest z nim mniej pracy

[ Dodano: 2013-01-08, 15:52 ]
Lukash pisze:właśnie się zastanawiam czy je zdjąć czy może zrobić to na aucie. chcę to zrobić dobrze by folia była wszędzie czyli po złożeniu lusterek nigdzie nie wystawał ori lakier.
Na aucie najlepiej.
Udało sie okleic?

Obrazek
Obrazek

Mycek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Firmy od oklejania

Post autor: Mycek » 09 lut 2013, 12:30

czy możecie polecić jakieś firmy specjalizujące się w oklejaniu aut z województwa opolskiego / dolnośląskiego ? Trzymające wysoki poziom wykonywanej pracy. Dzięki za namiary

marian_17
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marian_17 » 09 lut 2013, 14:59

WYKONANE MODY:
- Przednie lampy poliftowe LED
- Tylnie lampy Full LED
- Alu Audi S5 19"
- Polskie MENU
- Podświetlenie rejestracji LED
- Całe auto biała perła
- Końcówki tłumików 90mm