Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C6] Oklejenie samochodu-zmiana koloru

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 30 gru 2011, 17:13

censored pisze:Zastanawiam się tylko nad kolorem , chodzi mi po głowie , biała perła , biały carbon mat , lub czarny carbon mat , jak myślicie ?? <okok> <okok>
Czarny carbon mat jest ok :)
jak umyje po nowym roku ato to wkleję fotke, chociaz może zaraz bo mam na telefonie samą maskę na początku oklejania i jak dla mnie rewelacja jest takie całe auto.

Awatar użytkownika
Bedlam
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bedlam » 30 gru 2011, 17:45

Moim zdaniem carbon jest fajny do typowo tuningowanych aut, ale oryginalny nie okleina. Na pewno nie wrzuciłbym go na cale auto, jeśli już maska i dach. Jeśli już będziesz kupował to niech będzie miał wypukłą teksturę, a nie płaską. Kolor jaki chcesz, choć jakbym miał obkleić auto pomyślałbym z Twoich propozycji najprędzej o białej perle, a nie carbonie. Z carbonu czarny mat, a przy przypływie idiotyzmu zrobiłbym złoty carbon. Widziałem zdjęcia z niemiec takiego auta i oczoje...y, ale wyglądał nieźle, tyle że to był golfik. Pozdrawiam <rotfl>
Jeśli Ci pomogłem nie wciskaj "pomógł", po prostu Ty pomóż następnym razem <okok>

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 30 gru 2011, 20:44

Bedlam pisze:. Jeśli już będziesz kupował to niech będzie miał wypukłą teksturę, a nie płaską.
Nie wiem czy jako okleina jest w ogóle płąski, chyba tylko tłoczony jest.
A co do oklejania całkiem gładkimi foliami to odradzam, samemu :) widziałęm auta robione przez firmy się tym zajmujące i wnioskuje, że jest nie do uniknięcia zostawienie jakiegoś paprocha pod folią, znajomy dał ponad 4 klocki za zrobienia auta, ładnie super ale ponad tuzin farfocli naliczyłem.
censored, Rada dla Ciebie, jeżeli nei robiłęś tego jeszcze, to wybiesz carbon, bo tam nie widać farfocli, chyba że masz super sterylny garaż :) no i dodam ze ze 3 kumpli do pomocy :)
Obrazek
to był początek oklejania pierwszy element jaki robiłem, i drugi kawałek folii, pierwszy poleciał do śmieci :) czyli prawie 200 pln :(
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 20:57 przez tomaszek99, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PrZeMo_A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PrZeMo_A6 » 30 gru 2011, 21:09

Katolik pisze:Wracam do tematu oklejenia, na wiosnę planuje zrobić coś takiego jak to A8 poniżej czyli biel z czernią.

Czy nie będzie to wiejskim tuningiem <stres>

[url=http://img822.imageshack.us/img822/6959/020lfz.jpg]Obrazek[/URL]

Uploaded with ImageShack.us

[url=http://img593.imageshack.us/img593/964/023sx.jpg]Obrazek[/URL]

Uploaded with ImageShack.us
Kolego tą A8 co wrzuciłeś miałem okazję widzieć na żywo jak byłem w Międzyzdrojach rok temu <okok>

Na żywo prezentuje się jeszcze lepiej - bardzo żałowałem że nie zrobiłem zdjęcia a tu Ty wrzuciłeś <luzik>

Zapada w pamięć :>

A wracając do tematu - nie obawiaj się że to wieś bo wszystko zrobione z gustem i wyczuciem wygląda ładnie :)) A taka biała perła i czarny dach to już w ogóle :)

Pozdrawiam! <luzik>
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 21:24 przez PrZeMo_A6, łącznie zmieniany 1 raz.
CCCO - przewaga dzięki technice ;)

Awatar użytkownika
Katolik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Katolik » 30 gru 2011, 21:32

Ta A8 była do sprzedania na allegrogo jakiś tydzień temu więc stąd mam fotki.

A myślicie białe perła czy biały mat będzie lepszy?? karbonu jakoś nie lubię <nerwus>
Audi jedyna słuszna marka

Awatar użytkownika
PrZeMo_A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PrZeMo_A6 » 30 gru 2011, 21:39

Katolik,

Moim zdaniem tylko do Twojego auta - biała perła :)) Zrób ankietę niech głosują <okok> :)
CCCO - przewaga dzięki technice ;)

Awatar użytkownika
Bedlam
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bedlam » 30 gru 2011, 22:14

Jest okleina płaska carbonowa, miałem taką jeszcze w golfie, są też elementy a'la carbon, które można dokupić.

Co do koloru oczywiście lepsza biała perła, macik niestety wygląda średnio. Widziałem wprawdzie auta z czarnym matem i jako dodatki ok, ale jako duży dodatek lub całość bardzo postarza auto.

Biernik ile Ci to zajęło czasu??
Jeśli Ci pomogłem nie wciskaj "pomógł", po prostu Ty pomóż następnym razem <okok>

Awatar użytkownika
Bedlam
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bedlam » 31 gru 2011, 10:37

krzysztofput- ogólnie spoko, tylko ja bym nie zaklejał czujników parkowania!!!
Z mojego punktu widzenia jak już się matuje auto, to warto zostawić jakieś elementy chromowane, lub je po prostu dołożyć (np. grill), żeby auto nie straciło na świeżości, ale to oczywiście tylko moja opinia. Jedyne przypadki gdzie najlepiej jak najmniej chromu to wersja schwarz line, choć i tam drobne elementy są mile widziane.

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 31 gru 2011, 13:00

Biernik ile Ci to zajęło czasu??
Maska zajeła mi cały dzień od rana do wieczora, pierwszy kawałęk foli mi pękł, przy zrywaniu, w celu usunięcia bąbli, potem to powolne klejenie, kilka bąbli zostało, ale usunąłem je według zaleceń kolesia z firmy zajmującej się tym, czyli igła opalarka i bąbel znika., dach też cały dzień, klapa z tyłu 5h.
a z resztą to dopiero będe walczył.
Dodam jeszcze, że z carbonem jest mały problem, nei można za bardzo przeciągnąć foli bo wzór się pognie, znaczy skrzywi jego linia i wygląda z daleka jak by był wgniot.
Na filmach troche przesadzają, z szybkością oklejania, znajomemu oklejali auto prawie dwa tygodnie,

Nawer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Nawer » 04 sty 2012, 23:16

Wrzuć jakieś fotki, jestem ciekaw jak wygląda Twój projekt w tej chwili:D
Było Audi A4 B5 1.9 TDI AFN QUATTRO
Jest Audi A6 C5 1.9 TDI AFN
Jest Audi A6 C5 2.8 ACK QUATTRO

Awatar użytkownika
Bedlam
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bedlam » 05 sty 2012, 14:06

Hehe na filmach zawsze tak jest, szczególnie, że wtedy pokazują najłatwiejsze elementy ;)

Maciuch
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Maciuch » 06 sty 2012, 19:05

Witam!
Kolego biernik a gdzie kupowales folie? i ile tej foli czeba kupic zeby okleic maske, dach i klape tylna w avancie?
Dzieki

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 06 sty 2012, 20:00

Ja zakupiłem najpierw 5 mb, szerokośc 152 cm miało to wytarczyć na maske i dach, ale się nie udało i 150 cm poszło do śmieci.
5 metrów powinno starczyć
A kupiłem na allegro.

Awatar użytkownika
Katolik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Katolik » 07 sty 2012, 10:53

http://moto.allegro.pl/bialy-mat-audi-a ... 73719.html

tutaj mamy biały mat z czarnym dachem tylko że malowany <okok>
Audi jedyna słuszna marka

Maciuch
Forum Audi A6 / A7