[C5 2.4]Jak podnieś moc?
- Blondyn988
- Forum Audi A6 / A7
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
to twoje auto po chipie czy jakie? w opisie masz alf 165 kucy a piszesz że seria 173, coś nie pasi. zresztą co może zm ienić program w wolnossaku? podobny efekt można uzyskać montując przelotowy wydech, inny dolot, może strumiennicę, trochę większy wydatek to ostrzejsze wałki rozrządu ale zmienia się diametralnie charakterystyka silnika. nie mówiąc o magicznych magnetyzerach podnoszących moc i zmniejszających przy tym zużycie paliwa, sportowych świecach, spojlerach, naklejkach i przyciemnianych szybach.kazio234 pisze:W serii było 173[KM], zrobili 180[KM]. Ale momenty na mniej niż seria. Właśnie w Vtechu ale w Krakowie. Raczej ciężko coś odczuć, może bardziej elastyczny jest.
[url=http://images41.fotosik.pl/1739/51cfcfeafc246d66m.jpg]Obrazek[/URL]
druga sprawa, piszesz że mniej momentu od serii, właśnie moment a nie moc ma wpływ na przyspieszenie i elastyczność silnika, albo nie wiesz co piszesz albo ktoś ci nawciskał kitu.pozdro.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kazimierz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 163KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna+LPG
Nic mnie nie kosztowało, kiedyś wygrałem (5 lat temu). Powinien mieć 165[KM], a miał 173 (na fabrycznym sofcie), czemu? nie wiem. Mnie raczej martwi ze ma mniej momentu.tomekkk1 pisze:Umieram z ciekawości ile Cię te 7 koni kosztowało... i skąd się wzięło te 173KM w serii - aż taki rodzynek?
Kolego uspokój się, wiem co pisze. Czytaj ze zrozumieniem.grzałka pisze:druga sprawa, piszesz że mniej momentu od serii, właśnie moment a nie moc ma wpływ na przyspieszenie i elastyczność silnika, albo nie wiesz co piszesz albo ktoś ci nawciskał kitu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kazimierz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 163KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna+LPG
Pomiary powtarzali kilka krótkie na rożnych programach to jest tylko ostateczny wynik. Temp. wysoka bo było gorąco, wina pogody;) Wiem ze Nm ważniejsze ale samochód nie młody i ma już ponad 270kkm. Oni sami byli zaskoczeni taka mocą i powtarzali pomiar początkowy, wychodziło tyle samo za każdym razem.
moja też powyżej serii puszczana dwa razy, bo zdziwienie było że tyle wywaliło.
http://imageshack.us/photo/my-images/11/obrazqzb.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/11/obrazqzb.jpg/
Zenek116