Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6,C4] (+)plusy i (-)minusy waszych furek

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
martinez1980
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 ALG 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

[A6,C4] (+)plusy i (-)minusy waszych furek

Post autor: martinez1980 » 08 kwie 2009, 01:35

Tak każdy pisze jaka to jego fura nie jest świetna, no i oczywiście ja nie odbiegam od ogółu :) bo i moja A6 jest wspaniała, ale jak wiadomo od miłości do nienawiści jest bardzo krótka, cienka linia:) pytanie brzmi za co kochacie swoją bestię a co w nich was irytuje i czasami doprowadza do szału:)??? czy wogóle jest coś takiego:)??? Jeśli chodzi o mój skarb to kocham Ją za wszystko i że w ważnym momencie zawsze mnie zawiezie gdzie trzeba czy to 500 czy 1000 km to bez znaczenia i to w niej uwielbiam a irytuje mnie jak kobieta kiedy wracam z tak długiej podróży, to zawsze odzywa się jakaś drobinka, jakaś malutka pierdółka, jakby chciała mi powiedzieć: " hej, hej kochanieńki może chociaż jakaś kąpiel albo wosk za to by się przydał a nie tak odchodzisz i zostawiasz mnie wykorzystaną" :)jeśli jeszcze raz tak postąpisz jutro rano nie odpalę choćby nie wiem co :) - wiecie juz co mam na myśli :) ???

Awatar użytkownika
PAGOR
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PAGOR » 08 kwie 2009, 08:40

haha martinez1980 ja Cię rozumiem w 100% ja się już przekonałem że o moją Niuńke muszę dbać bardziej niż o kobitkę bo obie są złośliwe ale Audiola czasem przegina hehe.

męczyła mnie ostatnio z rozrusznikiem ,robiłem prowizoryczne naprawy a ona po dwóch odpaleniach powiedziała nie i ch.... nie odpale no i zmusiła mnie tym sposobem do kompletnego gruntownego remontu rozruchu <ok>

a tak ogółem to mnie w niej nic nie denerwuje no tak jak mówisz jakieś pierdółki co jakiś czas ale to pryszcz :mrgreen:
PAGÓR
Obrazek

EaserVW
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: EaserVW » 09 kwie 2009, 19:49

Witajcie;)
W mojej Tępej Strzale nie lada krwi napsuło mi wyregulowanie wysokości, ale i ogólnie- ogarnięcie świateł przednich. Wykręcenie, rozkręcenie i takie złożenie, by oczy nie parowały... Mordęga nie z tej ziemi, ale i forum przyszło z pomocą;) - do piekarnika lampę na kilka minut zapodałem i ułatwione zadanie.
Dziś czepiłem się tylnych prawych drzwi, które to nie miały zamiaru się otwierać ze środka, i nie za sprawą systemu "siedź gówniarzu w środku". Zerwane "ciągadełko" męczyło mnie kilka godzin, po których okazało się , że cały mechanizm nie miał prawa działać, bo przechodził spod zamka do klamki nie tym otworem w ogóle, którym powinien :-D
No, ale jak się nie wie, to się stoi jak widły w gnoju, i kombinuje:)

Oj, było już kilka takich dupereli w naszej wspólnej, krótkiej, rozpoczynającej się dopiero przygodzie ;)
Ale przyjemność z jazdy, ten dźwięk rozkoszny, klekot i szum wydechu, to wszystko.. jakoś są w stanie człowieka uładzić, że krzywdy Audioli nie zrobi, a jeszcze umyje, doinwestuje, jak ten jeleń.. ;)
Real cars don't power the front wheels; they lift them ;)

Łukasz 32
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Łukasz 32 » 29 wrz 2009, 11:58

W moim wypadku nie mialem w tym samochodzie wiekszych awarii, przewaznie sa to drobne usterki które nie wplywaja na jazde, mam na mysli to ze nigdy nie stanol mi na drodze, zawsze dojechalem do celu, po prostu jest kochane, a wszystkie usterki nie pojawiaja sie nagle lecz wpierw zaczynają dawać objawy co pozwala spokojnie dojechac jeszcze do celu :-) a nawet jeszcze sporo pojezdzic dopoki sie kasy nie nazbiera :lol: Z minusow chyba jak kazda C4 przede wszystkim czujniki no i wycieki, bolaczka kazdej C4. Wszytko inne to chyba same plusy w SPAM do konkurencji, ocynkowana blacha, idealne i trwale zawieszenie na nasze dziurawe drogi <ok>
USUNIęTO - Regulamin Forum pkt 29!

mart73301

Post autor: mart73301 » 29 wrz 2009, 12:12

ÂŁukasz 32, przychylam się do twojej opinii. I w mojej A6 nie zdarzyła mi się jakaś poważna awaria. Zaraz po zakupie czasami gasła mi na wolnych obrotach, ale wystarczyło wymienić dwa przewody podciśnienia oraz przeczyścić przepustnicę i problem z głowy. Wariuje mi jeszcze klimatronic ale, o ile się nie mylę, wystarczy wymienić jeden z silniczków sterujących przepływem zimnego i ciepłego powietrza i będzie ok. Tak poza tym nic się kompletnie nie dzieje w tym samochodzie. Jedyny minus jaki moim zdaniem ma akurat auto z tym silnikiem to zbyt mało mocy. Przydało by się to 30-40 km więcej i trochę więcej Nm ale już nic nie będę z nim robił. Zbieram na 2,7T :-) Pozdrawiam wszystkich. <ok> Aha no i minimalne zjadanie oleju. Bierze 0,5 l na 10 tys. km. Wiem wiem, to prawie jak nic. Ale chciało by się żeby nic nie brała.

Awatar użytkownika
DML20
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: DML20 » 30 wrz 2009, 20:46

same + inaczej nie zakupil bym tego auta. a zwłaszcza najlepsze jest to jak 2.5 chodzi :-) jak by tam biegało o wiele wiele wiecej konikow. trwałe mateiały duzo miejsca z przodu jak i z tyłu :-D zawieszenie eleganckie na nasze drogi. a czego brakuje ??
mi nie wiem jak wam brakuje takiego miejsca na kubek z przodu. cos w stylu jak mial golf4 lub passat B5.

Awatar użytkownika
Forum A6 C4
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 C4 Forum
Rocznik: 1994
Moje auto: A6 C4
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Paliwo: Diesel

Post autor: Forum A6 C4 » 01 paź 2009, 16:40

ja także uwielbiam ten samochód chociaż przymierzam się do nowszego modelu i oczywiście quattro :mrgreen:
raz stanąłem w trasie bo poszła dwumasa ale już wcześniej wiedziałem że coś się dzieje ale stawiałem na sprzęgło
jak się pilnuje wszystkiego to nie strach jechać w traskę -ja takich obaw nie mam
zawieszenie pancerne nawet jeżdżąc na 18"
ceny podzespołów eksploatacyjnych które za zwyczaj się zużywają -tanie
no niestety ale jak coś więcej szlak trafi co jest mało wymieniane to ceny już są duże i czasami powalają na kolana, ale całe szczęście ze często się nie psują <ok> <ok> <ok>

mam także X5 ale wole jeździć w trasy swoja stara babcią :mrgreen:

Awatar użytkownika
robak26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Silnik: 2.2 230KM
Napęd: FWD
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: robak26 » 01 paź 2009, 19:19

Witam.
Ja swoją mam dopiero dwa miechy, więc nie mam za dużo do powiedzenia w tym temacie.
Niby wszystko w porządku, ale nie mogę coś jej zaufać.
Coś puknie ,stuknie i już myślę "no to sobie auto sprawiłem" lecz po chwili okazuje się ,że wszystko w porządku, a nasze drogi nie dorównują naszym wymaganiom.
Tak naprawdę to czekam na zimę.
A w tym roku górale obiecują ją długą i ostrą.
Wtedy wszystko wyjdzie.
Ogólnie jestem zadowolony.
Samochód wygodny, trwały, komfortowy, ekonomiczny.
Pozdrawiam i oby tak dalej.

Awatar użytkownika
zbys20
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zbys20 » 06 paź 2009, 17:08

Ja moją śmigam już 1,5 roku jak do tej pory nie zawiodła mnie ani razu :lol: a zrobiliśmy już ponad 50tyśkm ja ciągle w nią inwestuje a ona odwdzięcza mi sie bez awaryjnościom i uśmiech na twarzy :lol:
mi nie wiem jak wam brakuje takiego miejsca na kubek z przodu. cos w stylu jak mial golf4 lub passat B5.
to była chyba największa wada :-/ ale już rozwiązałem ten problem :mrgreen:
Obrazek

Obrazek
acha mi dokuczają jeszcze słabe chamulce :-/
będzie: S6 C4

Awatar użytkownika
-=Rafal=-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Napęd: Quattro
Paliwo: Diesel

Post autor: -=Rafal=- » 06 paź 2009, 18:10

Ja mam swoją bestię od niecałego miesiąca i już mnie chyba znienawidziła. Miałem jechać ją wyczyścić i się wszystko zepsuło bo poszła mi maglownica.. Ehhh.. Widzę trochę zaniedbania i już się obraża. Gorzej niż z kobietą :/ Ogólnie samochód pierwsza klasa, szybki wygodny prawie same plusy.

orzel24
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: orzel24 » 26 paź 2009, 21:18

Osobiście posiadam 100 C4 ale nie wiele się różni od A6. Auto świetne, wygoda 1 klasa.
Dla mnie niestety problemem jest psujący się mechaniczny wtrysk paliwa ale idzie do wymiany :)
Wkurza mnie to że do zaciągnięcia ręcznego przeszkadza mi podłokietnik. Ogólnie chyba najlepsza moja decyzja w życiu żeby zakupić to auto jako moje pierwsze.
No i zakochałem się w tej marce :-D

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja