[A6 C4] Xenony H1
- userPL
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C4] Xenony H1
Witam
! . Mam zamiar kupic xenony do Audi a6 C4 . Wiele slyszalem o xenonach i ich podrobkach . Co jest dobre , co kupic a co omijac????

i Jak po szynach ...........
http://moto.allegro.pl/item526946289_xe ... f_vat.html
Proszę bardzo :mrgreen: mogę śmiało polecić mam je założone już chyba przeszło 2 miesiące i jest extra żadnych zakłóceń na audio ani na CB
a cena też wydaje mi się niezła :-D
dodam że ja mam 6000K
Proszę bardzo :mrgreen: mogę śmiało polecić mam je założone już chyba przeszło 2 miesiące i jest extra żadnych zakłóceń na audio ani na CB

dodam że ja mam 6000K
PAGÓR
![Obrazek]()
reflektory w A6 C4 są halogenowe, a nie ksenonowe i to już dyskwalifikuje je do montażu zestawy pseudo ksenonów z dalekich chin. Dodatkowo samochód wyposażony w reflektory ksenonowe musi mieć zamontowany układ do ich oczyszczania i układ samopoziomujący.
Zastanówcie się zanim zrobicie ze swojego auta choinkę.
Zastanówcie się zanim zrobicie ze swojego auta choinkę.
jak widzę nie zrozumiałeś tego co miałem na myśli
montaż ksenonów w lampach nie przystosowanych do tego typu żródła światła jest nielegalny. ÂŚwiatło z żarnika ksenonowego rozchodzi się w inny sposób niż to emitowane przez zwykłą żarówkę halogenową. Skoro policjant się nie przyczepił to miałeś dużo szczęścia. Takie ksenony może ładnie wyglądają, ale pod remizą.
W pełni popieram akcje policji mające na celu walkę z takim agro tuningiem.
montaż ksenonów w lampach nie przystosowanych do tego typu żródła światła jest nielegalny. ÂŚwiatło z żarnika ksenonowego rozchodzi się w inny sposób niż to emitowane przez zwykłą żarówkę halogenową. Skoro policjant się nie przyczepił to miałeś dużo szczęścia. Takie ksenony może ładnie wyglądają, ale pod remizą.
W pełni popieram akcje policji mające na celu walkę z takim agro tuningiem.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
vasquess, drążyć ten temat, to jak mówić do ściany. Niestety wiele osób w pogoni za xenonami zapomina o tym, że powinny spełniać pewne normy i pcha się w agrotuning..
Swoją drogą ja się orientowałem, żeby w poprzednim samochodzie hid'y zamontować i jak nieco zgłębiłem temat, to stwierdziłem, że ja agrotuningu uprawiać nie będę. Niestety, ale na niemal wszystkich forach samochodowych hidy są wychwalane i wiele osób je montuje, bo to jest teraz modne. Tak samo jak ktoś okleja przednie szyby, też nie jest to tępione, bo "ładnie wygląda"
Swoją drogą ja się orientowałem, żeby w poprzednim samochodzie hid'y zamontować i jak nieco zgłębiłem temat, to stwierdziłem, że ja agrotuningu uprawiać nie będę. Niestety, ale na niemal wszystkich forach samochodowych hidy są wychwalane i wiele osób je montuje, bo to jest teraz modne. Tak samo jak ktoś okleja przednie szyby, też nie jest to tępione, bo "ładnie wygląda"