fassi1, odpowietrzenie głowic, chodzi Ci o odmę? Ten taki grubszy wąż? Jak tak, to mam go wyciągniętego na zewnątrz, bo przy montażu LPG, go wymontowali. Znaczy opary z masłem nie trafiają do silnika tylko poza niego. Wolno puszczony wąż na osłonę silnika. I jest to w 100% drożne. Wszystko ładnie wylatuje. Nie wiem jak ezektor. Muszę sprawdzić.
Dziś sprawdzałem, korek wytarłem do sucha, założyłem, zrobiłem 5km, odkręcam, a znowu pod korkiem olej 

Dodatkowo gniazdo na świecę całe zalane, musiałem czyścić. Wziąłem raz jeszcze wytarłem do sucha korek, uszczelki przetarłem każdą z osobna no i na razie jest ładnie. A przegoniłem go 10km, i zagrzałem olej do 105st. Zobaczymy jak dalej. Na razie wymyłem stary olej który powyciekał i jest gut. Nie dymi. Jednak przyczyną jest wyciek spod korka na 80%. Tylko nie wiem dlaczego tak wypycha olej 

Może przez to, że jest lekko wilgotny od oleju? Słyszałem, że jak tak jest, to olej ma łatwą drogę do ucieczki. Uszczelki powinny być suche na wiór. Myślałem, żeby wlew, korek i uszczelki odtłuścić czymś, by były jak nowe. Macie jakieś pomysły?