[A6 C5] Dymi się z bloku silnika, prawdopodobnie z wycieku o
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
No chciałem na razie robić coś z tymi zaślepkami wałków. Skoro są po obu stronach to profilaktycznie 2 zaślepki ogarnę. Ktoś pisał że odtłuszczenie i zalepienie silikonem wysokotemperaturowym też pomaga. Te zaślepki są takie metalowe z plastikiem czarnym w środku bo coś takiego to widzę z takimi wypustkami w kształcie prostokątów. ?
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
- Toperz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna+LPG
poszukaj, na forum jest dokładny opisy wymiany ezektora i odm, ja kiedyś dodałem manuala z wymiany uszczelek pod napinaczami, a jakich dokładnie zdjęć byś potrzebował?matelek pisze:toperz - mozna prosic jakies zdjecie podgladowe ?
piotrek24dm, Tak to są zaślepki, takie czarne z małymi wypustkami wyglądają jak by całe gumowe były
-
- Forum Audi A6 / A7
Spróbowałem domowym sposobem, odtłuściłem, wyczyściłem i zakleiłem silikonem jak dalej będzie puszczać to kupie nowe.
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
Rozumiem, że mówisz o uszczelce w korku? Jeśli tak to czy można ją kupić osobno, czy muszę coś wykombinować? Jeśli występuje osobno, to może ktoś ma numer?-=Rafal=- pisze:rumiii, włóż drugą uszczelkę. Ta pod korkiem, nie powinna się obracać, włóż dwie uszczelki i problem zniknie.
Jeśli nie wiesz jak postąpić, to na wszelki wypadek postąp uczciwie:)
-
- Forum Audi A6 / A7
Dokupić można na pewno w każdym sklepie motoryzacyjnym wiem bo zamawiałem ale numerów nie podawałem tylko uszczelka pod korek na zdjęciu zobaczyłem jak wygląda i tyle. Z tym że ja swoja odwróciłem i póki co trzyma.
- -=Rafal=-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Paliwo: Diesel
Toperz, i znowu klamiesz. :P Nowy korek kosztuje 50 zl. I wcale nie trzyma. Kupilem nowy korek i nowa uszczelke pod korek ta duza. I co? Skonczylo sie tak ze zamontowalem nowa uszczelke i nowy korek z dwiema uszczelkami w korku. W aso.nie dostaniesz osobno tej uszczelki bo wystepuje tylko z korkiem. Chyba że zagadasz z facetem z ASO i Ci takową skombinuje 

- Toperz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna+LPG
jeżeli od strony kierowcy to na 100% Ci cieknie z pod napinacza, z przodu nie ma żadnych zaślepek. Ewentualnie może jeszcze przeciekać z czujnika oleju, ale jak zdejmiesz z niego wtyczkę to będziesz widział czy jest tam olej czy nie.matelek pisze:chodzi mi o to czy od strony zderzaka przedniego jest jakas zaslepka bo mi cieknie olej wlasnie od strony zderzaka.