[ A6 C6 2.0TDI ] Problem z klimą, grzeje zamiast chłodzić !
[ A6 C6 2.0TDI ] Problem z klimą, grzeje zamiast chłodzić !
Witam wszystkich !
Posiadam audi a6 2.0 tdi z 2004r. i mam wielki problem z klimatyzacją. A mianowicie po odpaleniu silnika po bliżej nieokreślonym czasie klimatyzacja po stronie pasażera zaczyna mocno grzać. Bylem już na komputerze i był tam jakiś błąd ale problem nie zniknął po jego usunięciu. Może ktoś z was spotkał się z takim problemem i jest w stanie mi pomóc. Z góry wielkie dzięki !
Pozdrawiam !
Posiadam audi a6 2.0 tdi z 2004r. i mam wielki problem z klimatyzacją. A mianowicie po odpaleniu silnika po bliżej nieokreślonym czasie klimatyzacja po stronie pasażera zaczyna mocno grzać. Bylem już na komputerze i był tam jakiś błąd ale problem nie zniknął po jego usunięciu. Może ktoś z was spotkał się z takim problemem i jest w stanie mi pomóc. Z góry wielkie dzięki !
Pozdrawiam !
Ostatnio zmieniony 02 lip 2009, 13:30 przez lukasz23, łącznie zmieniany 3 razy.
- jack7801
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2009
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
"mam tak samo jak ty" ;-)
<welcome> <quattro> Witam,dołączę się do tematu,u mnie dzieje się to samo od kilku tygodni jest problem, wróciłem właśnie od mechanika nabił mi gaz bo miałem za mało 380 gram a powinno być 550,wszystko ok wracam do domu zmieniam z 19 stopni na 20 i problem wraca prawa strona grzeje a lewa chłodzi,zadzwoniłem do mech. i mówię jak jest powiedział że prawdopodobnie coś z elektryką ale teraz nie ma czasu dopiero w przyszłym tygodniu.Jak jadę do pracy lub wracam,silnik zimny to klima normalnie działa pod warunkiem że nie zmienię ustawienia jakie było poprzednio,jak tylko zmienię to już zostaje tylko otworzyć okno lub zamknąć prawe doloty <beczy2> Może znajdzie się ktoś co przerabiał ten temat, pzdr. <niewiem>
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-a6-c6-temperatura-c6-vt5656.htm
Mam nadzieję, że to coś pomoże
Mam nadzieję, że to coś pomoże
- jack7801
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2009
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Multitronic
Właśnie skończyłem czyszczenie tych cylinderków,poskładałem i na razie chłodzi,zobaczymy jak na trasie ,wieczorem do pracy to się okaże czy to była przyczyna,jak wyłączyłem silnik to przez kilka sekund słychać syczenie gdzieś w pobliżu tych cylinderków,mam nadzieję że dobrze poskładałem okaże się czy dojadę do pracy :mrgreen: dzięki funosek i slavi16 za linki jutro napiszę czy wszystko ok PS mam pytanko,wczoraj jak byłem na dobicie gazu mechanik dobijał gaz ale oleju nie zdążył bo ciśnienie rozwaliło pojemnik z olejem,dobrze że nie stałem z przodu maszyny bo bym dostał tym pękniętym pojemnikiem w głowę a huk był taki jakby granat walnął,oczywiście wszystko w koło na zielono z oleju,więc mam pytanie czy jak mam stary olej i nowy gaz to czy wszystko będzie ok? bo mechanik zapewniał mnie że starego oleju nie ściągnął bo nie zdążył :lol: PZDR
[ Dodano: 2009-07-06, 12:00 ]
Siemka,pojeździłem,pokręciłem i wygląda na to że to było przyczyną grzania po prostu blokował się ten grzybek i nie puszczał zimnego powietrza tylko ciepłe dawało :lol: PZDR
[ Dodano: 2009-07-06, 12:00 ]
Siemka,pojeździłem,pokręciłem i wygląda na to że to było przyczyną grzania po prostu blokował się ten grzybek i nie puszczał zimnego powietrza tylko ciepłe dawało :lol: PZDR
- Zygi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2010
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
odpukać.. ja już zrobiłem ponad 5 tys km a ostatnio podroż z UK do PL 1500km i na razie działa rewelacyjnie po przeczyszczeniu owych cylinderków. Jutro jadę jeszcze na nabicie i odgrzybienie klimy. Poniżej zamieszczam link gdzie znajduje się zdjęcie cylinderków.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7