Nie chce się włączyć sprężarka.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Nie chce się włączyć sprężarka.
Witam, mam mianowicie taki problem ze sprężarka nie chce mi się załączyć. Klima dziś nabita, brakowało czynnika ale i tak nie ruszyła.klima szczelna. Pod kompa podepnę się jutro. I moje pytanie na co mam zwrócić uwagę na jakie kanly/logi? Oczywiście jak wywali błąd to go wrzucę. Podejrzewam że chyba kompresor padł, ale to tylko moje domysły. Dodam że bezpiecznik sprawdzone. Na podszybiu również.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Kontakt:
Re: Nie chce się włączyć sprężarka.
Trzciniak, ustaw profil na forum w "pola profilu" bo nie wiemy jakie masz dokładne Audi A6 C6. Zdjęcia.
Ps: Oczywiście musisz zacząć z VCDS czy są błędy.
Są różne problemu z klimą. Np: temat: ----> klimatyzacja-c6/niedziala-klimatyzacja-t37389.html
Ps: Oczywiście musisz zacząć z VCDS czy są błędy.
Są różne problemu z klimą. Np: temat: ----> klimatyzacja-c6/niedziala-klimatyzacja-t37389.html
Tak. Bezpiecznik klimatyzacji w Audi A6 C6 znajduje się w skrzynce bezpieczników po lewej stronie deski rozdzielczej więc jest ok.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
- Forum Audi A6 / A7
Na wstępie przepraszam za profil, już ogarnięte. Auto to Audi A6 C6 2.0 BRE.
Mój błąd jaki był to.
01233 - zawór regulacyjny sprężarki klimatyzacji. (N280)
010 - Przerwa / zwarcie z plusem - sporadyczny.
No więc tak jak odpalę silnik i włączę klimatyzacjęmam napięcie 12,84V. Martwi mnie tylko że jak chce sprawdzić na żaróweczkę to nie chce się zapalić. Podłączyłem na krótko sprężarkę nic się nie dzieje, tylko
słychać jak zawór cyka. Pytanie sprężarka padła czy zawór wali? Jeszcze zobacze przekaźnik, jutro kupię.
Jeszcze jedno pytanie, jak by przyszło wymienić ten zawór to potrzeba klime spuszczać, czy da radę bez tego?
Mój błąd jaki był to.
01233 - zawór regulacyjny sprężarki klimatyzacji. (N280)
010 - Przerwa / zwarcie z plusem - sporadyczny.
No więc tak jak odpalę silnik i włączę klimatyzacjęmam napięcie 12,84V. Martwi mnie tylko że jak chce sprawdzić na żaróweczkę to nie chce się zapalić. Podłączyłem na krótko sprężarkę nic się nie dzieje, tylko
słychać jak zawór cyka. Pytanie sprężarka padła czy zawór wali? Jeszcze zobacze przekaźnik, jutro kupię.
Jeszcze jedno pytanie, jak by przyszło wymienić ten zawór to potrzeba klime spuszczać, czy da radę bez tego?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Skrzynia: S-tronic
W VAG w mierzonych masz jak dobrze pamiętam "Warunki wyłączenia sprężarki" jeżeli powinna się załączyć a nie chodzi to przynajmniej w moim przypadku pokazał się "incydent wysokiego ciśnienia" i tak nakierowało mnie to na problem z czujnikiem ciśnienia czynnika, który to sam błędów nie wywalał a pokazywał 29bar, gdzie ciśnienie ma być tak od 4 do 8. Miałem za to błąd 00387 i szukałem w bezpiecznikach, wiązkach i zasilaniach.
-
- Forum Audi A6 / A7
Może dokładnie powiedzieć gdzie to sprawdzić? Z tego co mi pokazuje to mam 6.8bara. Jeszcze jak byś naprowadził co dokładnie sprawdzić był bym wdzięczny, myślę że chyba padła całkowicie, albo sprzęgło.