[ A6 C6] Wariowanie klimatyzacji
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: [ A6 C6] Wariowanie klimatyzacji
Cześć,
Mam pytanie,
Wymieniłem wentylator nawiewu, trochu zmniejszyła mi się siła nawiewu na bocznych kratkach ledwo odczuwalny nawiew, jak i również klima przestał chłodzić 2 razy miałem sytuację że z jednej kratki wiało gorącym. Czy czyszczenie zaworków pomoże na te 2 problemy
Klima świeżo nabita filtry wymienione.
Wentylator zakupiony w sziku po numerze seryjnym.
Dostałem info że kupiłem za słaby i dla tego. Lecz jak odpalam auto i mam na LO to po chwili słychać jak by się coś zamknęło i wogole prawie nie wieje na kratki nawet na 12 sile nawiewu. Dopiero jak podniosę temp na 16 to się coś przestawia i zaczyna wiać.
Lecz klima nie chłodzi jak kiedyś na 7-8 działając chwilkę zaraz było zimno w samochodzie a teraz to ledwo chłodzi.
Czy muszę zrobić jakąś adaptację silniczka i tych klap?? Może w vcds
Jeśli ktoś może pomóc proszę o pomoc
Nawet o telefon 577477525
Mam pytanie,
Wymieniłem wentylator nawiewu, trochu zmniejszyła mi się siła nawiewu na bocznych kratkach ledwo odczuwalny nawiew, jak i również klima przestał chłodzić 2 razy miałem sytuację że z jednej kratki wiało gorącym. Czy czyszczenie zaworków pomoże na te 2 problemy
Klima świeżo nabita filtry wymienione.
Wentylator zakupiony w sziku po numerze seryjnym.
Dostałem info że kupiłem za słaby i dla tego. Lecz jak odpalam auto i mam na LO to po chwili słychać jak by się coś zamknęło i wogole prawie nie wieje na kratki nawet na 12 sile nawiewu. Dopiero jak podniosę temp na 16 to się coś przestawia i zaczyna wiać.
Lecz klima nie chłodzi jak kiedyś na 7-8 działając chwilkę zaraz było zimno w samochodzie a teraz to ledwo chłodzi.
Czy muszę zrobić jakąś adaptację silniczka i tych klap?? Może w vcds
Jeśli ktoś może pomóc proszę o pomoc
Nawet o telefon 577477525