[A6 C6] Montaż KEYLESS (retrofit)
- stefank
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Stefan
- Rocznik: 2018
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Mam taki problem, że nie zawsze mogę otworzyć auto "na dotyk". Właściwie ostatnio coraz częściej. Czy możliwe, że kończy się bateria w kluczu? - ma 14 miesięcy.
Jedyny błąd jaki mam (może wyjaśnia wszystko...) to:
Zapis w pamięci usterek
Numer : ................... VAG00957: Kluczyk 3
Rodzaj usterki 1 : ..... Nieosiągnięta dolna wartość graniczna
Rodzaj usterki 2 : ..... Statycznie
Zapis w pamięci usterek
Bateria, miałem podobny komunikat ale w wersji bez keyless go:stefank pisze:Mam taki problem, że nie zawsze mogę otworzyć auto "na dotyk". Właściwie ostatnio coraz częściej. Czy możliwe, że kończy się bateria w kluczu? - ma 14 miesięcy.
Zapis w pamięci usterek
1 Fault Found:
00955 - Key 1
002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00110010
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 2
Reset counter: 40
Mileage: 250796 km
Time Indication: 0
Date: 2017.08.13
Time: 12:00:04
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam serdecznie,
mam problem z elektryką po odłączeniu akumulatora. Przez nocw aucie był rozłączony akumulator
Teraz po podłączeniu pojawiły się problemy:
- paląca się kontrolka ESP - zgasła po przejechaniu paru metrów - ok
- mam system keyless go - kluczyk otwiera i zamyka normalnie auto jednak nie działa odblokowywanie drzwi po zbliżeniu się do auta oraz nie działa zamykanie z guzika w klamce. Nie mogę też uruchomić auta wciskając przycisk Start Engine - słyszę tylko jakieś cykanie. Tak jak by pilot nie był rozpoznany. NAciśnięcie przycisku stop - działa odziwo!
Przed odłączeniem aku wszystkie tez rzeczy działały bez problemu.
Proszę o pomoc.
mam problem z elektryką po odłączeniu akumulatora. Przez nocw aucie był rozłączony akumulator
Teraz po podłączeniu pojawiły się problemy:
- paląca się kontrolka ESP - zgasła po przejechaniu paru metrów - ok
- mam system keyless go - kluczyk otwiera i zamyka normalnie auto jednak nie działa odblokowywanie drzwi po zbliżeniu się do auta oraz nie działa zamykanie z guzika w klamce. Nie mogę też uruchomić auta wciskając przycisk Start Engine - słyszę tylko jakieś cykanie. Tak jak by pilot nie był rozpoznany. NAciśnięcie przycisku stop - działa odziwo!
Przed odłączeniem aku wszystkie tez rzeczy działały bez problemu.
Proszę o pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Skrzynia: Manual
Jak by ktos potrzebiwal to mam wylogowany kluczyk pod keyless. W Malopolsce moge dopisac.
[ Dodano: 2020-04-29, 21:29 ]
[ Dodano: 2020-04-29, 21:29 ]
Kluczyk jest dopisywany do rygla a nie do stera keyless.Arksi pisze:ok, czyli jak padnie mi sterownik od keyless to muszę kupić nowy kluczyk i go zaprogramować?carlos777 pisze:Najpierw system potem kluczyk.
- _wladi_
- Moderator
- Imię: Włodek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
Odgrzeje kotleta bo zaczynam się zagłębiać w temat i mam pytanie z Twojego opisu wynika że mają być 3 takie same anteny o jednym numerze i etka mówi rzeczywiście o tym ale ta pod podłokietnikiem wygląda zupełnie inaczej czy to ma znaczenie jakieś? widać jeszcze w etce że numery są zamienne można je zastosować czy lepiej szukać tych co podałeś?stefank pisze:
Anteny:
4F0 907 247 / 3 szt (tylne drzwi x 2 i konsola środkowa x 1)
4F0 907 247 A / 1 szt (bagażnik)
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: [A6 C6] Montaż KEYLESS (retrofit)
Hej
Zakupilem caly zestaw keyless bez wiązki z c6 przedlift, natomiast stacyjka po nr wychodzi ze pochodzi z automatu 4F0909131G. Z tego co widzialem z poprzednich postow musialbym zakupic stacyjke typowo pod manual - 4F0910132F ktora w sumie nie jest zbyt dostepna. Czy istnieje jakas inna stacyjka do keyless w wersji manualnej skrzyni biegów o innych numerach lub czy komus udalo sie wrzucić stacyjke od skrzyni automatycznej do manualnej ? Z góry dziękuje za odpowiedź.
Zakupilem caly zestaw keyless bez wiązki z c6 przedlift, natomiast stacyjka po nr wychodzi ze pochodzi z automatu 4F0909131G. Z tego co widzialem z poprzednich postow musialbym zakupic stacyjke typowo pod manual - 4F0910132F ktora w sumie nie jest zbyt dostepna. Czy istnieje jakas inna stacyjka do keyless w wersji manualnej skrzyni biegów o innych numerach lub czy komus udalo sie wrzucić stacyjke od skrzyni automatycznej do manualnej ? Z góry dziękuje za odpowiedź.