używka ale tylko poliftowa i problem z głowy
ja swego czasu kupiłem za 120 zł i chodziło 2 lata
[A6 C6] Czyszczenie Cylinderków klimy
-
- Forum Audi A6 / A7
Cylinderki
Próbował ktoś kupować podjebki chinskie czy nie ma to wgl sensu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil Wierzbicki
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: [A6 C6] Czyszczenie Cylinderków klimy
Cześć, jestem nowy na forum.
Dopadł mnie ten sam problem. Lewa i Prawa strona sauna! srodek zimny przez 20min.
1. Najpierw czyściłem zaworki. Pomogło na 5 min. Było trochę osadu ale bez tragedii.
2. Kupiłem używkę za 100zl, (nie pamiętam jaki nr) 5x gorszy stan niż u mnie. Pomogło na 5 min.
3. Zrobiłem miks z 2 części, wyczyściłem zaworki. 5 min działało, po zgaszeniu sauna.
4. Kupiłem zestaw naprawczy, za 59, wsadziłem nowe zaworki itp. 5 min i sauna.
5. Kupiłem zamiennik za 300. Mechanik pomagał wymienić, przez 10 min nie dzialalo cieple powietrze, (przy okazji był wymieniany olej), poźniej klima działała pare minut, ale jak trochę odpowietrzyliśmy układ chłodzenia, mechanik mówił że był zapowietrzony, to znowu to samo! lewa prawa suuna, środek zimny. Nosz kurna...
6. Jak odepnę to zasilanie do zaworków i pompki to problem nie znika, nie ma to znaczenia.
7. W vcds 3 błedy
7.a 00737 - Left Heat Regulating Valve (N175) 011 - Open Circuit - Intermittent
7.b 00738 - Rear Heat Regulating Valve (N176)
011 - Open Circuit - Intermittent
7c pompa v50
Co robić?????
Proszę o pomoc
Dopadł mnie ten sam problem. Lewa i Prawa strona sauna! srodek zimny przez 20min.
1. Najpierw czyściłem zaworki. Pomogło na 5 min. Było trochę osadu ale bez tragedii.
2. Kupiłem używkę za 100zl, (nie pamiętam jaki nr) 5x gorszy stan niż u mnie. Pomogło na 5 min.

3. Zrobiłem miks z 2 części, wyczyściłem zaworki. 5 min działało, po zgaszeniu sauna.
4. Kupiłem zestaw naprawczy, za 59, wsadziłem nowe zaworki itp. 5 min i sauna.

5. Kupiłem zamiennik za 300. Mechanik pomagał wymienić, przez 10 min nie dzialalo cieple powietrze, (przy okazji był wymieniany olej), poźniej klima działała pare minut, ale jak trochę odpowietrzyliśmy układ chłodzenia, mechanik mówił że był zapowietrzony, to znowu to samo! lewa prawa suuna, środek zimny. Nosz kurna...
6. Jak odepnę to zasilanie do zaworków i pompki to problem nie znika, nie ma to znaczenia.
7. W vcds 3 błedy
7.a 00737 - Left Heat Regulating Valve (N175) 011 - Open Circuit - Intermittent
7.b 00738 - Rear Heat Regulating Valve (N176)
011 - Open Circuit - Intermittent
7c pompa v50
Co robić?????
Proszę o pomoc
Tooles.pl - Sklep z elektronarzędziami