Witajcie !Panowie i Panie pomozcie proszę. wymienialem króciec wody w 1.8t AWT bo widac bylo od spodu , ze jest on winowajcą ubytków w ukladzie chlodzenia. Robilem to pierwszy raz a do tego po omacku bo jak wiecie Ci co tam grzebali , ze wglady tam niema. 
problem jest taki że nasi juz tam byli. i troche to wszystko przekombinowane . nie wiem jakie ma byc uszczelnienie na waz od nagrzewnicy ten , ktory zamykany jest metalowa wsowka tj . ten ood dolu na kroccu na zdjeciu https://m.fotosik.pl/zdjecie/590bf6e00401826a

króciec wody z silnika
- 

syczylyjczyk
 - Forum Audi A6 / A7

Re: króciec wody z silnika
Wewnątrz tego króćca jest oring,trzeba to wyjąć jakimś cienkim szpikulcem i wymienić.Trochę jest przy tym zachodu tzn.włożeniu nowego oringa ,póżniej posmarować płynem chłodniczym lekko poruszając wcisnąć i tyle.

- bendzji
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Michał
 - Rocznik: 2018
 - Moje auto: Inne
 - Nadwozie: Inne
 - Napęd: Brak
 - Skrzynia: Automat
 - Paliwo: Diesel

dokładnie wymień ten oring i spokój - niestety nie pamiętam rozmiaru , dopasowałem z zestawu oringów ( w każdym motoryzacyjnym powinni mieć )

- 

POWERRubber
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Robert
 - Rocznik: 2000
 - Moje auto: A4 B6
 - Nadwozie: Avant
 - Silnik: 1.9TDI 131KM
 - Napęd: FWD
 - Skrzynia: Manual
 - Paliwo: Diesel

Takie szpikulce do oringów to groty do oringów.syczylyjczyk pisze: ↑21 lis 2020, 19:32Wewnątrz tego króćca jest oring,trzeba to wyjąć jakimś cienkim szpikulcem i wymienić.Trochę jest przy tym zachodu tzn.włożeniu nowego oringa ,póżniej posmarować płynem chłodniczym lekko poruszając wcisnąć i tyle.
A do króciec wody czy płyny chłodzącego?