Witajcie !Panowie i Panie pomozcie proszę. wymienialem króciec wody w 1.8t AWT bo widac bylo od spodu , ze jest on winowajcą ubytków w ukladzie chlodzenia. Robilem to pierwszy raz a do tego po omacku bo jak wiecie Ci co tam grzebali , ze wglady tam niema.
problem jest taki że nasi juz tam byli. i troche to wszystko przekombinowane . nie wiem jakie ma byc uszczelnienie na waz od nagrzewnicy ten , ktory zamykany jest metalowa wsowka tj . ten ood dolu na kroccu na zdjeciu https://m.fotosik.pl/zdjecie/590bf6e00401826a
króciec wody z silnika
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: króciec wody z silnika
Wewnątrz tego króćca jest oring,trzeba to wyjąć jakimś cienkim szpikulcem i wymienić.Trochę jest przy tym zachodu tzn.włożeniu nowego oringa ,póżniej posmarować płynem chłodniczym lekko poruszając wcisnąć i tyle.
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
dokładnie wymień ten oring i spokój - niestety nie pamiętam rozmiaru , dopasowałem z zestawu oringów ( w każdym motoryzacyjnym powinni mieć )
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A4 B6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Takie szpikulce do oringów to groty do oringów.syczylyjczyk pisze: ↑21 lis 2020, 19:32Wewnątrz tego króćca jest oring,trzeba to wyjąć jakimś cienkim szpikulcem i wymienić.Trochę jest przy tym zachodu tzn.włożeniu nowego oringa ,póżniej posmarować płynem chłodniczym lekko poruszając wcisnąć i tyle.
A do króciec wody czy płyny chłodzącego?