sabuk2006 pisze:Witam,
A co w przypadku jeśli zejdziemy jeden bieg niżej z 4 na 3 ? Czy obroty się również podniosą aby utrzymać prędkość ?
Cześć

mysle że tak bedzie obroty z pewnością będą wieksze , bo żeby utrzymać zadaną prędkość na tempomacie i mniejszym biegu obroty muszą byś wieksze. Jak bede miał chwile i możliwość to wyskocze sprawdzić jak to sie ma w praktyce. Sprawdze co bedzie jak zejde z 6-biegu na 4-ty przy włączonym tempomacie i dam znać co i jak.
Jeśli masz a może ktoś z klubowiczów ma jakieś ciekawostki odnośnie elektroniki to prosze o opis, np. jak aktualizować nawigacje bo mam z 2015r, jak mocno chłodzi klimatyzacja. Pozdrawiam wszystkich
[ Dodano: 2020-05-06, 23:19 ]
sabuk2006 pisze:Witam,
A co w przypadku jeśli zejdziemy jeden bieg niżej z 4 na 3 ? Czy obroty się również podniosą aby utrzymać prędkość ?
Tak bedzie .... właśnie dziś sprawdziłem na autostradzie jadac na 5 z tempomatem wrzuciłem 6 bieg i predkość była ta ustawiona ale obroty spadły. Zrobiłem to samo w drugą strone , mianowicie jadąc na 6 biegu z tempomatem z szedłem na 5 bieg i predkość była ta sana a obroty wyższe , no i dalej na 4 bieg i dalej predkość ta sama ale obroty w góre.
Pozdrawaim
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.