Ja zakupiony zderzak naprawiałem bo kupiłem popękany, ale za to dużo na nim zaoszczędziłem a różnicy nie widać

W każdym razie aby spasować go do zwykłej wersji należy:
Przy aucie:
1) Wymienić na RS? lub przerobić ślizgi zderzaka, czyli te elementy plastikowe które trzymają zderzak od boku. Ja swoje oryginalne dociąłem (zaznaczone czerwonymi liniami na zdjęciu) by nie haczyły o czarne kratki wlotów powietrza. Wybrałem cięcie ślizgów zamiast kratek bo i tak gdzie indziej znajdują się otwory śrub, po za tym cięcie kratek było by widoczne z zewnątrz. Tak więc docięty ślizg nadal trzyma zderzak od boku by ten nie opadał.
Następnie z aluminiowego profilu (zaznaczony żółtym kółkiem) który lekko ugiąłem, dorobiłem mocowanie które trzyma na śrubach zderzak i wewnętrzne nadkole. Profil przytwierdzony jest na śrubach do karoserii.
2) Kolejnym krokiem było docięcie aluminiowej przedniej belki na jej obu końcach (użyłem małej szlifierki)
miejsce zaznaczone niebieskimi paskami
3) na nowo trzeba wyregulować wysokość osadzenia zderzaka za pomocą uchwytów zaznaczonych w zielonych kołach
Przy zderzaku:
1) Krawędź nadkola stykająca się ze zderzakiem ma inny kształt. Przy RS jest zaokrąglona, a w A6 poprowadzona do szpica. Tak więc zaznaczyłem kształt szpica i zeszlifowałem nadmiar plastiku ze zderzaka ( użyłem w tym celu wiertarki i na wysokich obrotach szlifowałem bokiem wiertła )
(miejsce szlifowania zaznaczone na czerwono)
2) Teraz zostało tylko założyć zderzak a następnie szlifierką zeszlifować jego nadmiar zaznaczony na zielono.
3) Ja wcześniej miałem zderzak S-line i nieco dłuższe gumowe rurki spryskiwaczy reflektorów, dlatego musiałem dociąć je by lepiej pasowały. Z tego co wiem w zwykłym zderzaku są z kolei krótsze i trzeba wymieniać rurki na dłuższe, jednak są one tanie i dostępne więc to nie problem.
4) Jako że nie miałem z przodu PDC, to musiałem kupić żeby zaślepić otwory w zderzaku. Spryskiwacze i osłony są takie same więc przełożyłem, pozostało już tylko malowanie i ostateczny montaż