Gdzie moje 90° C.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Kontakt:
Wydaje mi się, że nie mam tam żadnego termostatu, bo olej jest schładzany w głównej chłodnicy, a nie w dodatkowej, przez którą musi być regulowany przepływ cieszy przez mały termostat.
[ Dodano: 2019-01-18, 18:58 ]
W poliftowym 3.0 TDI wystarczy wymienić główny termostat oraz ten przy EGR i musi być dobrze
.
[ Dodano: 2019-01-18, 18:58 ]
W poliftowym 3.0 TDI wystarczy wymienić główny termostat oraz ten przy EGR i musi być dobrze

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Rocznik: 2007
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
-
- Forum Audi A6 / A7
Problem ze spadającą temperaturą
Cześc u mnie jest tak, że w czasie jazdy auto się grzxeje w sumie normalnie a temperatura spada na wolnych obrotach na postoju lub w korku (temp otoczxeia 0st C a silnik wychładza poniżej 70stC). Dużo osób twierdzi, że to przez ogrzewanie i w tych audi tak jest. Ale to trochę nie jest normalne wg mnie.
Jak sprawdzić czujniki temperatury cieczy i termostat?
Jak sprawdzić czujniki temperatury cieczy i termostat?
MK
Witam na wstępie wszystkich użytkowników audi, od razu przyznaje się że jestem tu bo liczę na pomoc chodzi o temp 90st, mój silnik to 2.0tdi CGLC a więc wymieniłem obydwa termostaty główny i mały od egr oraz zaworek zwrotny wszystkie części zakupione ori w aso i nie ma żadnej poprawy, 4 kreska tylko przy dynamicznej jeździe ale chwilą jazdy hamowanie silnikiem lub chwilowy 2 min, postój i kreska spada dodam że siła nawiewu bardzo mała jak i również temp ustawiona na 17,18st pomocy co dalej z tym mogę zrobić help.