Dziękuję. U mnie na WC jest około 300 bar, więc, wynika, że pompy działają OK? Ale czy to nie jest tak, że nawet jak jest w układzie powietrze to także będzie OK w ciśnieniach na pompie WC? Może gdzieś jest nieszczelność w tych pompach? Jak to zweryfikować gdzie? Gdzieś na grupie VW czytam, że pomogła wymian oringów na wtryskiwaczach bo tam dostawało się powietrze, ale chyba nie to? Przypominam, że po wymianie filtra paliwa na nowy boscha, na drugi dzień odpala na dotyk (poprzednio już był problem po 8h), problem teraz z odpaleniem jest po kilkudziesięciu godzinach postoju. Wczoraj wymieniłem też zawór zwrotny na filtrze paliwa ale jest za szybko by coś stwierdzić - zbyt mało godzin stania. Najszybciej po weekendzie stwierdzę czy to rozwiązało problem. Tylko tak logicznie... zupełnie to mi się nie klei. Dam sobie głowę obciąć, że jakby samochód został na tydzień lub dłużej na postoju, pewnie nie odpaliłby zupełnie. Przy kolejnym długim nie odpalaniu sprawdzę, czy jest paliwo w filtrze paliwa. Dla mnie ewidentnie efekt jest taki jakbym odpalał samochód z pustym filtrem paliwa.
Pozdrawiam,
Waldek