Cześć wszystkim, mam taki nietypowy problem. Mianowicie z rana jak odpalam silnik nie dzieje sie nic niepokojącego. Natomiast na ciepłym silniku gdy zgasze i odpalę go po jakis 15 min to po 2-3 sek pojawia sie 5 stuków jakby młotkiem ktoś uderzał w silnik, są głośne i nie jest to taki lekki grzechot łańcucha. Nie wiem czy to rozrząd czy coś innego? Dziwne jest to, że jak zostawie samochód na noc albo nawet na tydzień to zawsze odpali normalnie. Więc obstawiam, że napinacze trzymają. Przecież przez noc sie same nie napompują

Gdzieś wyczytałem, że mogą to być lejące wtryski. Zbiera się paliwo na tłoku i przy odpaleniu zalewa cylinder. A przez noc scieknie do oleju. Ale idąc tym tokiem myślenia to by przy odpaleniu zadymił, tak?
Swoją drogą, nawet jeśli założyłbym że to rozrząd, chciałbym spróbować wymienić górne napinacze. Dostanę je gdzieś osobno? Bo widzę same komplety. Wymienię je od góry ?
I jeszcze jeden temat troszke nie zwiazany z tym.... Chciałem wymienic filtr paliwa, jak wymusić działanie pompy paliwa? Gdzie wejść, w jaki kanał itp?
Z góry dziekuje

!