Filtr paliwa wymieniony

Powiesz kolego ktory to bezpiecznik od pompy? Bo nie chce mi sie demontowac siedzenia z tylu aby dostac sie do kostki od pompki aby odlaczyc. W poniedzialek zrobie to czyszczenie i wstawie zdjecia z vcdsa i ocenicie czy pojezdzi czy wymiana wtryskowollyon86 pisze:Pompa CR spokojnie pociągnie, tylko wyciągasz bezpiecznik od pompy paliwa w baku aby nie lało paliwo. Ściągasz przewody z filtra paliwa i przedłużasz je do puszki z preparatem.
Ja tak robiłem i silnik spokojnie bez problemu odpalił.
Dokładnie tak się dzieje....mat1324 pisze:Za niedługo zacznie auto dymić, przycinać podczas odpalania oraz będzie przybywać oleju. No chyba, że juz zaobserwowałeś te objawy.
U znajomego w a4 3.0 tdi mocno podkapcal szczególnie na postoju i po wyciągnięciu okazało się że każdy już nie mieścił się w normach w sumie to już bardzo źle z nimi było. Zdecydował się na regenerację w serwisie bosch zapłacił około 3300zl. Problem zniknął, nie kopci, równiej silnik pracuje, roczna gwarancja bez limitu km. Oczywiście zawsze lepiej kupić nowe ale lepiej najpierw dobrze te wtryski sprawdzić bo niekoniecznie nadają się od razu na wyrzucenie.Gersio1992 pisze:Dokładnie tak się dzieje....mat1324 pisze:Za niedługo zacznie auto dymić, przycinać podczas odpalania oraz będzie przybywać oleju. No chyba, że juz zaobserwowałeś te objawy.
Gdzie szukać wtrysków? Nowe, regeneracja?
Może ktoś kupił tutaj?
https://www.ebay.de/itm/6-x-Einspritzdu ... 20225%20PS