A6 2.0 tdi 190km - chip
A6 2.0 tdi 190km - chip
Witam,
Czy ktoś wykonywał zmiane softu dla tego silnika w swoim samochodzie?
Podobno można osiągnąć 220-230km i +50NM, czy jest to zauważalne w dynamice tego samochodu?
Oczywiście muszę zapytać jeszcze o wytrzymałość i ewentualne problemy po takim zabiegu
Dzięki z góry za odpowiedz!
Czy ktoś wykonywał zmiane softu dla tego silnika w swoim samochodzie?
Podobno można osiągnąć 220-230km i +50NM, czy jest to zauważalne w dynamice tego samochodu?
Oczywiście muszę zapytać jeszcze o wytrzymałość i ewentualne problemy po takim zabiegu
Dzięki z góry za odpowiedz!
shaqal przeczytaj to a6-c7-tdi-chip-30-tdi-vt92387.htmshaqal pisze:190KM dla stronic to i tak dużo.
W sumie też jestem ciekaw na ile bezpiecznie można podkręcić ten silnik ze skrzynią s tronic.
-
- Forum Audi A6 / A7
Mam w podstawie 190 ps 2.0 a po programie jest 235 ps i 440 NM i jeżdżę już rok bez żadnego problemu no chyba ,że ostatnio sonda lambda niedomaga.januszm pisze:wytrzymalosc spadnie, tu nie ma co dyskutowac.
Problemy? z 2 litrow 230KM? sam jestem ciekaw co pierw padnie
Miałem wcześniej A4 b7 2.0 w podstawie 140 PS i po wymianie turbiny od 170 PS i wgraniu oprogramowania wyszło 200 PS - 8 lat już tak jedzi
Miałem tez A4 B8 w podstawie 140PS 2.0 i tez zmiana turbo i program wyszło 211 ps - tu musiałem założyć tarcze sprzęgła coś tam spiekane - 5 lat juz tak jezdzi.
Wiec proszę nie piszcie ,że nie można bo się rozpadnie
miała palic 10l w miescie !!!!!
-
- Forum Audi A6 / A7
Cześć!
Przymierzam się do zrobienia chipa w mojej A6C7 2.0 190PS, bo auto przy swojej masie nie jedzie. Chodzi mi o stosunkowo bezpieczne delikatne podniesienie mocy i wypłaszczenie przebiegu mocy i momentu.
Chciałbym zapytac jacy tunerzy są polecani na forum, żeby bez większych obaw powierzyć swój samochód.
Lata temu chipowałem swoje poprzednie auto (Leon 1M ARL 1.9) w CompSport i do dziś jestem mega zadowolony- nic się nigdy nie wysypało, a program jest na 190PS i 400NM (nawet sprzęgło cały czas trzyma mimo 140tys przejechanych km po chipie). Polecanych tunerów z tamtego forum znam, ale chce zasięgnąć Waszej opinii- może tu opinie będą inne.
Przy okazji: na jaki wydatek trzeba się nastawić?
Dziękuję z góry za pomoc.
Piotr
Przymierzam się do zrobienia chipa w mojej A6C7 2.0 190PS, bo auto przy swojej masie nie jedzie. Chodzi mi o stosunkowo bezpieczne delikatne podniesienie mocy i wypłaszczenie przebiegu mocy i momentu.
Chciałbym zapytac jacy tunerzy są polecani na forum, żeby bez większych obaw powierzyć swój samochód.
Lata temu chipowałem swoje poprzednie auto (Leon 1M ARL 1.9) w CompSport i do dziś jestem mega zadowolony- nic się nigdy nie wysypało, a program jest na 190PS i 400NM (nawet sprzęgło cały czas trzyma mimo 140tys przejechanych km po chipie). Polecanych tunerów z tamtego forum znam, ale chce zasięgnąć Waszej opinii- może tu opinie będą inne.
Przy okazji: na jaki wydatek trzeba się nastawić?
Dziękuję z góry za pomoc.
Piotr
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7