Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

A6 2.0 tdi 190km - chip

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Darko666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dariusz
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Re: A6 2.0 tdi 190km - chip

Post autor: Darko666 » 09 lis 2021, 10:18

Witam. Chciałem odświeżyć temat. Również jestem zainteresowany chipem w swoim autku. Może się jeszcze ktoś pochwalić dokonanym tuningiem w swoim aucie. Mam jeszcze dodatkowe pytanie czy za każdym razem przy tuningu silnika konieczny jest tuning automatycznej skrzyni biegów? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

cherisher
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Darek
Rocznik: 2014
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
Napęd: FWD
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Re: A6 2.0 tdi 190km - chip

Post autor: cherisher » 09 lis 2021, 15:20

Oczywiście, że tak (inaczej - ja bym tak zrobił) A czy tuner tego dokona, to już inna sprawa. Oczywiści wychodzę z założenia "ufaj, ale sprawdzaj" I po wszystkim jesteś wstanie sprawdzić, czy to zrobił. Sprawdź przed jaki masz soft i ilość zmian i po modernizacji zweryfikuj. Na pewno jednostka musi być w dobrej kondycji, to podstawa. W innym aucie podnosiłem moc przy przebiegu 200tyś teraz ma 330tyś i odpukać nic się nie dzieje. Tylko serwis olejowo - filtrowy. Ale to inna bajka, bo w tym aucie naprawdę się to przydało. Zmiana z 150 na 178KM i prawie 400 niutów (skrzynia manualna) Przed zakupem Audi, byłem przekonany, że po zakupie od razu pójdzie do tuner. Po roku jazdy doszedłem do wniosku, że wystarczy, to co jest. Wybór należy do ciebie. Pamiętaj! zweryfikuj tunera, oraz sprawdź w jakich markach się specjalizuje (Audi) i takie szukaj.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja