Koledzy, ponieważ temat się dość mocno rozciągnął :D chciałem poprosić o informację/doradzenie, czy wtryskiwacze w 2.7 TDI (059130277AJ) bez przeszkód podejdą do silnika 3.0 TDI (BMK/ASB) i dadzą się normalnie zakodować?
Nie wiem czy ostatnie litery AJ oznaczają, że takie wtryskiwacze są nowsze od tych, które obecnie posiadam (AB) i lepiej własnie pójść w "nowsze" (wiem, że najlepiej kupić najnowsze BD, jednak mam do dyspozycji kilka sztuk AJ, z których będę mógł sobie wybrać /poprzez testy na stole probierczym) dwa potrzebne my wtryskiwacze.
Przy okazji dopytam też (jeśli od stron 60 "po drodze" temat się wyklarował to przepraszam za powtórkę) jak wygląda kwestia stosowania wtryskiwaczy z 4.2TDI (057130277AG / 445115058) do 3.0 TDI (ASB/BMK), bo czytałem właśnie w okolicach str. 58-60 dyskusję, gdzie najpierw ktoś stanowczo odradzał zakładania wtrysków z 4.2 TDI (podkreślając, że to nie będzie poprawnie działać), a następnie kilka stron dalej inny członkowie forum pisali, że założyli u siebie i jest wszystko dobrze - więc już całkiem zgłupiałem :shock:
Jak to faktycznie jest w takim razie?
Z góry dziękuję a informacje i pozdrawiam,
e.