Siema wszystkim jestem tu nowy A więc nie wiem czy jest już taki post ale poszukuję porady. Mianowicie problem z hamulcem w a6 c6 225 km quattro 3.0 kombi trochę waży wiadomo
. Zrobiłem w niej 267 km I 570 nm. Skoro taka moc to mówię zmienię hamulce przy starych przy ostrzejszej jeździe pedały robi się miękki i ledwo hamuje. Wymieniłem wszystko na nowo tarcze nacinane nawiercane Bożego gtr, klocki trw górna półka I całkowicie wymieniony płyn hamulcowy trw grand prix chyba 340 stopni temp. Wrzenia i teraz pytanie czy to normalne że po 15 minutach jazdy na zakrętach w lesie pedały robi się miękki jeśli nie to co zmienić? Żeby było super dodam że mam ciężko noge. I nie chodzi tu o to zebym wstawiam wszystko od rs6 bez przesady już parę groszy włożyłem w te autko ostatnio . Jak jadę w trasę jest ok ale żeby coś więcej to już lipa pedał miękki i muszę jechać spokojnie aż ostygnie wszystko. Pomozcie
Problem z hamulcami
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Dotarłeś hamulce przez te pierwsze 200km ? Nie patrz na suchą temp wrzenia tylko na mokrą a to będzie z 150-180st ( zależy od producenta ). Wydaje mi się że każdy seryjny samochód nie wytrzyma zbyt agresywnego używania hamulców. Jeżeli tak bardzo lubisz taką jazdę to jedyna droga to montaż większych hamulców...