Na wale są dwa przeguby homokinetyczne, ale one nie są przyczyną, ponieważ robiłem pełną regenerację wału na częściach GKN.
Jeśli chodzi o wymianę tulei, to udało mi się dzisiaj je wymienić
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
. Zrobiłem im zdjęcia i wyglądały tak
< link > 
. Drugie zdjęcie pokazuje drugą stronę obu tulei. Najbardziej uszkodzona była lewa i to właśnie ona miał prześwit na drugą stronę (trzecie zdjęcie). Zdjęcia są w wysokiej rozdzielczości, więc po ich powiększeniu widać dokładnie pęknięcia. Jak to mój mechanik powiedział: "guma jest już stara, to musi mieć zmarszczki"

. Jeśli chodzi o odczucia po wymianie, to na pewno jest na plus. Zawieszenie lepiej tłumi nierówności oraz przy zjeżdżaniu z krawężnika nie ma wrażenia, że koło się przesuwa. Dodatkowo nie szuka na siłę nierówności na prostej drodze. Drgania zmalały o połowę i przesunęły się w stronę wyższych prędkości (ok. 90-120 km/h). Zakres prędkości wskazuje na niewyważenie opon. W przyszłym tygodniu pojadę je wyważyć z testem drogowym. Mam nowe opony i możliwe, że dopiero teraz się ułożyły. Po założeniu z każdym kilometrem było coraz bardziej czuć bicie. Druga kwestia jest taka, że auto miałem brudne po same lusterka, a na felgach było błoto. Umyłem je godzinę temu, a że na myjnię mam 1,5 km, to nie wiem czy coś zmieniło

. Sprawdzę jutro i dam znać.
Dodatkowo wymieniliśmy pasek od pompy wysokiego ciśnienia, a przy okazji została przeczyszczona przepustnica, która miała minimalnie osadu, ale jak na taki przebieg, to była w bardzo dobrym stanie. Przy okazji wymieniłem czujnik różnicy ciśnienia przy DPFie, ponieważ wczoraj zapaliła mi się spiralka i wyskoczył 'check'. Zdążyłem wczoraj jeszcze go zamówić i przy okazji został wymieniony na nowy. Dla pewności wypaliłem serwisowo filtr, ponieważ zrobiłem tak ponad 500 km. Za robociznę zapłaciłem 100 zł i kto powiedział, że serwisowanie Audi jest drogie

.