[A6 C5] Montaż kierownicy multifunkcyjnej - opis
Chodziło mi włąśnie o tą 5 pin ale już znalazłem,
doszła dzisiaj kiera i nie mam w niej kostki która wchodzi do taśmy od strony poduszki tej która zasila moduł w kierownicy. Do modułu jest wpięta kostka zasilająca dwu pionowa i z drugiej strony mam dwa gołe piny bez kostki, masz może nr??
doszła dzisiaj kiera i nie mam w niej kostki która wchodzi do taśmy od strony poduszki tej która zasila moduł w kierownicy. Do modułu jest wpięta kostka zasilająca dwu pionowa i z drugiej strony mam dwa gołe piny bez kostki, masz może nr??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
czyli pewnie w serwisie cały kabelek jako część występuje, trzeba w etce pogrzebać, ale mega dzięki za intencję i fatyge.
pozdro.
[ Dodano: 2017-12-03, 09:29 ]
Kierownica wczoraj zamontowana, wszystko śmiga ja trzeba,
kierownica przedliftowa, moduł CAN i w RNSD DX miałem CAN i REM ale wybrałem po CAN i zasówa 😁
pozdro.
[ Dodano: 2017-12-03, 09:29 ]
Kierownica wczoraj zamontowana, wszystko śmiga ja trzeba,
kierownica przedliftowa, moduł CAN i w RNSD DX miałem CAN i REM ale wybrałem po CAN i zasówa 😁
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
dobrze że udało się ogarnąć , gdzie dorwałeś tą wtykę? czy piny wpiąłeś po po prostu? zapomniałem napisać że chyba pasuje wtyka z kabelka z komputera który był kiedyś uzywany do łączenia napęd CD z płytą główną /kartą dźwiękową
no i dobrze że wybrałeś po CAN bo w kążdej chwili możesz wrzucić np. RNSE czy kierę polift i bedzie chodzić
no i dobrze że wybrałeś po CAN bo w kążdej chwili możesz wrzucić np. RNSE czy kierę polift i bedzie chodzić

dokładnie wykorzystałem identyczną kostkę płaską, akurat w pracy miałem takie i się udało 😁 do puki nie zrobią w naszym kraju porządku z handlem na allegro i innych portalach gdzie na żywca sprzedają kradzione rzeczy bez naklejek z nr itd to strach wkładać RNS-E bo 1600zl piechotą nie chodzi, sekunda i sprzętu nie masz w aucie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Tak, jest ESP. A czy ma ktoś numer podstawki przekaźnika?
[ Dodano: 2018-02-14, 14:26 ]
Muszę sprawdzić jaką taśmę mam teraz, możliwe że jest taka jak powinna być ? Mam sterowanie tipem w kierownicy ale nie mam multifunkcji :D
[ Dodano: 2018-02-14, 14:46 ]
Już chyba widzę, to takie coś 4A0937529 ?
[ Dodano: 2018-02-14, 15:29 ]
Odkręciłem kierę, taśmę mam z końcówką AP, dwa rzędy pinów i już jest podpięta nowa kiera. Teraz tylko muszę ogarnąć przekaźnik i okablowanie
[ Dodano: 2018-02-14, 14:26 ]
Muszę sprawdzić jaką taśmę mam teraz, możliwe że jest taka jak powinna być ? Mam sterowanie tipem w kierownicy ale nie mam multifunkcji :D
[ Dodano: 2018-02-14, 14:46 ]
Już chyba widzę, to takie coś 4A0937529 ?
[ Dodano: 2018-02-14, 15:29 ]
Odkręciłem kierę, taśmę mam z końcówką AP, dwa rzędy pinów i już jest podpięta nowa kiera. Teraz tylko muszę ogarnąć przekaźnik i okablowanie

-
- Forum Audi A6 / A7
Witam,
niedawno zakupiłem audi A6 C5 z 1998r.
Chcę je doposażyć w kierownice multifunkcyjną.
Mam radio sterowane rem-c, auto bez esp.
Kupiłem kierownicę polift z multifunkcją, tiptronic z grzaniem.
Proszę o informację jakie moduły i jakie taśmy kierownicy mogę zastosować aby uzyskać pełną funkcjonalność kierownicy.
Starałem się zebrać wszystkie informacje z forum i zrobiłem tabelę jednak nie mam pewności co do jej poprawności. Proszę o ewentualne jej skorygowanie i uzupełnienie:
niedawno zakupiłem audi A6 C5 z 1998r.
Chcę je doposażyć w kierownice multifunkcyjną.
Mam radio sterowane rem-c, auto bez esp.
Kupiłem kierownicę polift z multifunkcją, tiptronic z grzaniem.
Proszę o informację jakie moduły i jakie taśmy kierownicy mogę zastosować aby uzyskać pełną funkcjonalność kierownicy.
Starałem się zebrać wszystkie informacje z forum i zrobiłem tabelę jednak nie mam pewności co do jej poprawności. Proszę o ewentualne jej skorygowanie i uzupełnienie:
Dzięki za pomoc. Przekaźnik już zamówiłem a taśmę jeszcze szukam.
W mojej rozpisce wkradł się błąd więc wstawiam poprawioną wersję.
Dodałem rozpiskę taśm/zwijaków kierownicy.
Niestety nie mam pewności, że te dane są w 100% poprawne, ponieważ jest to zbiór wiedzy z kilku źródeł, które czasami są niestety sprzeczne.
Idealnym rozwiązaniem byłoby poprawienie i uzupełnienie tych tabel przez forumowiczów, którzy mają większą wiedzę w tym temacie.
Ograniczyło by to listę ewentualnych pytań na forum oraz pomogło kolejnym osobom, które chcą "ulepszyć" swoje ukochane pojazdy
W mojej rozpisce wkradł się błąd więc wstawiam poprawioną wersję.
Dodałem rozpiskę taśm/zwijaków kierownicy.
Niestety nie mam pewności, że te dane są w 100% poprawne, ponieważ jest to zbiór wiedzy z kilku źródeł, które czasami są niestety sprzeczne.
Idealnym rozwiązaniem byłoby poprawienie i uzupełnienie tych tabel przez forumowiczów, którzy mają większą wiedzę w tym temacie.
Ograniczyło by to listę ewentualnych pytań na forum oraz pomogło kolejnym osobom, które chcą "ulepszyć" swoje ukochane pojazdy

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Koledzy mam problem. Zabralem sie za wymiane kiery z multi i zonk. Czy przy podłączeniu poduszki powietrznej biegunowość ma znaczenie? Pytanie może i banalne ale w wiązce którą zakupiłem są zamienione kolorami dwa przewody które zasilają poduszkę. próbowałem dołączyć zdjęcie ale coś mi nie wychodzi także podaje link Jest to kostka z samochodu do taśmy . Z góry dzięki za pomoc