[A6 C5] Montaż kierownicy multifunkcyjnej - opis
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
oczywiście że KKL podejdzie
[ Dodano: 2017-03-30, 11:56 ]
Dziś upgrade na sterowanie po CAN zakończone sukcesem , jedynie co przekaźnik który na obudowie miał że jest CAN+TIP z lierką J , po podpięciu i połączeniu vagiem okazał się przekaźnikiem F
i tiptronic mi nie działa....
[ Dodano: 2017-04-13, 22:28 ]
sterownik wymienony na taki z końcówką H i wszystko działa już bez niespodzianek
[ Dodano: 2017-03-30, 11:56 ]
Dziś upgrade na sterowanie po CAN zakończone sukcesem , jedynie co przekaźnik który na obudowie miał że jest CAN+TIP z lierką J , po podpięciu i połączeniu vagiem okazał się przekaźnikiem F

[ Dodano: 2017-04-13, 22:28 ]
sterownik wymienony na taki z końcówką H i wszystko działa już bez niespodzianek

-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Zamontowałem kierownice przedliftową do A4 B6 z modułem 607 i nie jestem zadowolony z jej działania. Otóż reakcja jest jakby opóźniona, tzn. jak nacisnę przycisk to czasami brak reakcji, za drugim przyciśnięciem czasem zareaguje a czasami za trzecim dopiero. Połączenie po Can, wpięte w licznik. Druga sprawa to dolne przyciski nie reagują, a jak wcisnę któryś z tych dolnych to już górne w ogóle nie działają, dopiero po ponownym włączeniu i włączeniu zapłonu. Trzecia dziwna kwestia dotyczy podświetlenia przycisków, gaśnie przy kręceniu kierownicą, niezależnie od pozycji w jakiej się znajduje kierownica, gdy stoi nieruchomo, przyciskom wraca podświetlenie. Jakimi poradami mogliby się podzielić obeznani w temacie?
pozdrawiam
Zamontowałem kierownice przedliftową do A4 B6 z modułem 607 i nie jestem zadowolony z jej działania. Otóż reakcja jest jakby opóźniona, tzn. jak nacisnę przycisk to czasami brak reakcji, za drugim przyciśnięciem czasem zareaguje a czasami za trzecim dopiero. Połączenie po Can, wpięte w licznik. Druga sprawa to dolne przyciski nie reagują, a jak wcisnę któryś z tych dolnych to już górne w ogóle nie działają, dopiero po ponownym włączeniu i włączeniu zapłonu. Trzecia dziwna kwestia dotyczy podświetlenia przycisków, gaśnie przy kręceniu kierownicą, niezależnie od pozycji w jakiej się znajduje kierownica, gdy stoi nieruchomo, przyciskom wraca podświetlenie. Jakimi poradami mogliby się podzielić obeznani w temacie?
pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
Audi A4 B6 z 2003r. Podświetlenie jakby celowo wyłączało się przy kręceniu. nie jest to jakieś miganie chaotyczne, przy kręceniu wolnym nie gaśnie. W sumie to mi nie przeszkadza, tylko ta reakcja przycisków strasznie wolna, jakby sygnał nie docierał do radia. Spróbuje podłączyć po REM, na naklejce radia niby jest pin REM, radio RNS-D. Albo podmienić jakiś inny moduł. W VCDS-sie ustawione jako kierownica wielofunkcyjna ze sterowaniem radia 02 w kodowaniu. Tylko w którymś poście pisze, że kierownica przedliftowa nie wymaga kodowania.bendzji pisze:Chyba A4 B5?
Dolne przyciski do może kwestia przekodowania na samo radio bo teraz może masz telefon
co do podświetlenia proponuje posprawdzać luty w przyciskach i module