[A6 C5] Czujniki parkowania nie działają
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja mam za to taki problem w swoim Allroadzie - wiadomo czujniki (tył) są wysoko i nie łapią mi niskich słupków i wysokich krawężników. Chciałem wymienić instalację na Amervox, ale po podłączeniu jest ciągły pisk informujący o błędzie - uszkodzonych czujnikach. Po kilkunastu sekundach pisk znika i nowe czujniki działają normalnie. Moje pytanie brzmi - czy da się wyłączyć systemowo działania fabrycznych czujników tak by po ich demontażu nie było pisku informującego o awarii? I drugie pytanie - czy są jakieś polecane czujniki zamienne które będą pasowały ale będą miały lepsze zakresy działania?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
[A6 C5] Czujniki parkowania nie działają
Panowie dlugo piszczy tyl naprzemian z przodem. Vag zero bledow. Chcialem sprawdzic czujniki czy "mrowia"/"piszcza" ale instrukcja z wrzucniem wstecznego nie zapalajac silnika odpada w automacie...
Czytajac ten watek znalazlem opis :
Czytajac ten watek znalazlem opis :
wlasnie ja zauwazylem na jakims czujniku purchle z lakieru. Czy mam to zdrapac? a co z kolorem? nie pomaluje przeciez tego. Moze potraktowac to rozpuszczalnikiem ?krzycho0110 pisze: ↑28 kwie 2010, 11:37Powiedz mi czy lakier na czujnikach masz idealny ,mi na jednym podniosło lakier i po załączeniu wstecznego non stop "wył" ,po oglądnięciu tych czujek stwierdziłem ze podniosło lakier na jednej z nich ,podważyłem go i odpadł , zrobiłem test i wszystko wróciło do normy,polecam sprawdzić stan tych czujek ,może akurat to jest to![]()
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2006
- Moje auto: Allroad C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Re: [A6 C5] Czujniki parkowania nie działają
Witam, kto pomoże? U mnie PDC ma taki problem że, po wrzuceniu wstecznego mignie ekran mmi, piszczy z tylu glosniczek z 3 sekundy i miga dioda na przycisku z przodu na desce. Nawet przy wypietych czujnikach z modułu jest to samo. Dodam że, żaden czujnik nie cyka ani nic zarowno z przodu jak i z tylu auta. Podmienilem na inny moduł o tych samych numerach i to samo. Co to może być ? pozdro